17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Ouder echtpaar werd mishandeld bij woningoverval in Maassluis; overvallers hebben ‘spijt en schuldgevoel’

- Advertentie-

Vrijdag 5 augustus stond de 21-jarige Giovanni B. uit Assendelft en de 20-jarige Jaydison C. uit Alkmaar voor de rechters van de meervoudige strafkamer in de rechtbank in Rotterdam. De twee worden ervan verdacht samen op dinsdag 26 april een ouder echtpaar te hebben overvallen in een woning aan de Merellaan in Maassluis.

Overval
Die dinsdag rond 18.45 uur ging de deurbel bij de woning van het ouder echtpaar in Maassluis. Een bewoner op leeftijd deed nietsvermoedend open. Één van de overvallers duwde de man op leeftijd direct naar de grond. De bewoner werd mishandeld, ook kreeg hij een knie in zijn buik. Vervolgens lag de bewoner op leeftijd op de grond. Één van de overvallers ging op de bewoner zitten, en haalde vervolgens een portemonnee uit de broekzak van de bewoner. Ondertussen krijgt het slachtoffer dreigend de woorden toegevoegd: ‘Naar de grond. Geld, geld. Naar beneden kijken.’ Daarbij zwaait één van de overvallers met een mes. Niet alleen de man op leeftijd, maar ook de oude vrouw in de woning werd mishandeld.

De overvallers doorzochten de woning en ging er met de buit vandoor. De uiteindelijke buit bestaat uit twee (gouden) kettingen, een (gouden) schakelarmband, oorbellen, horloges, een theepot, een (huis)telefoon, een mobiele telefoon (merk Samsung) en drie brillen plus de portemonnee met pasjes en 50 euro.

Na de overval wordt de politie gebeld. Veel politiewagens zoeken in de omgeving naar de overvallers en starten een groot onderzoek. Agenten weten al snel de vluchtauto van de overvallers op het spoor te komen. Nabij de A4 bij Hoofddorp weten agenten de vluchtauto aan de kant te zetten. De twee inzittenden voldeden aan het signalement van de overvallers en werden aangehouden voor betrokkenheid bij de gewapende overval op het ouder echtpaar.

Tekst gaat verder onder de foto.

De verdachten bekennen de overval. Bij de verdachten is ook de buit aangetroffen. De verdachten waren beiden aanwezig in de rechtszaal. De verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis, zoals gebruikelijk waren er daarom ook meerdere agenten in de rechtszaal aanwezig. Beide verdachten zaten naast elkaar en keken naar beneden. De verdachten keken elkaar niet aan en zeiden ook geen woord tegen elkaar.

Bij de vraag van de rechter aan de verdachten of zij nog wat willen zeggen, reageren ze met spijt. ‘Ik heb spijt, dat het de bewoners is overkomen en ik heb een schuldgevoel. Ik wil ook mijn excuses aanbieden’, zegt Giovanni B. tegenover de rechters. Ook zijn compagnon betuigt spijt. ‘Ik heb er spijt van en ik heb een schuldgevoel. Ik wist niet dat we de overval gingen doen bij oude mensen’, zegt Jaydison C. onderuitgezakt in een trainingspak tegenover de rechters.

Hierop vroeg de rechter of hij geen spijt zou hebben gehad als de overval was geweest bij niet-oude mensen, hier gaf de verdachte geen antwoord op. Wel gaf hij aan spijt te hebben van deze overval. ‘Ik wil de mensen best wel aankijken om te zeggen dat het me spijt’, zegt Jaydison C. in de rechtbank.

Deze rechtszaak was een pro-forma zitting, in oktober wordt de zaak inhoudelijk besproken. Tijdens die zitting zal de Officier van Justitie (OvJ) ook met een strafeis komen.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-