6.4 C
Maassluis
vrijdag, maart 1, 2024

Opnieuw raak in beruchte bocht: auto ramt paal en verkeersbord in Maassluis

- Advertentie-

Op de Lange Boonestraat in Maassluis heeft dinsdagmiddag 6 oktober een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist reed een paaltje en een verkeersbord uit de grond, waarna hij tegen de gevel van een gebouw tot stilstand kwam.

Niemand raakte gewond, wel zijn de bestuurder en mensen in de praktijk erg geschrokken. De brandweer van Maassluis kwam ter plaatse en heeft het voertuig van het verkeersbord moeten duwen. De schade is redelijk groot.

Glad wegdek
De oorzaak van het ongeval is hoogstwaarschijnlijk het gladde wegdek op de Korte Boonestraat, Marelplein en deel Lange Boonestraat. Ongeveer een week geleden ging op dezelfde plek een scooterrijdster onderuit waarbij een gewonde viel. Ook reed er enkele weken terug ook een auto tegen de gevel van een ander gebouw. Ook toen was de oorzaak vermoedelijk de gladheid.

De gemeente heeft n.a.v. meerdere klachten van het gladde wegdek hier eerder dit jaar onderzoek naar gedaan. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de stroefheid van de gebruikte straatstenen binnen de landelijke normen valt.

Tot er door de gemeente een oplossing is gevonden geldt voor de veiligheid de adviessnelheid 30 kilometer per uur. Ook worden weggebruikers met borden gewaarschuwd voor de mogelijk gladde stenen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-