7.8 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Opnieuw man (19) opgepakt bij woning van Vlaardingse loodgieter

- Advertentie-

Oplettende agenten hebben afgelopen week mogelijk opnieuw een explosie voorkomen bij de woning van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen. Agenten zagen in de nacht van donderdag op vrijdag een man die zich verdacht gedroeg en besloten hem te controleren. De 19-jarige man uit Delfzijl ging er in eerste instantie vandoor, maar kon na een korte zoektocht alsnog worden aangehouden.

Nog steeds is er in Vlaardingen verscherpt toezicht vanwege de explosiegolf. Toen de verdachte de surveillerende agenten even na 02:00 uur zag, rende hij direct weg. Even was hij uit beeld, maar niet veel later zagen de agenten de man in de bosjes liggen en konden ze hem aanhouden. Hij bleek onder andere in bezit van een bivakmuts. Ook wat hij mogelijk nog kort vóór zijn aanhouding in bezit had, wordt onderzocht. Bronnen melden aan het AD dat de man mogelijk een handgranaat bij zich had, maar de politie kan dat niet bevestigen.

Ook wordt onderzocht of er een link is met de reeks explosies in Vlaardingen. De verdachte is maandag voorgeleid en de rechter-commissaris heeft besloten dat hij veertien dagen langer blijft vastzitten.

De loodgieter wordt al langer geteisterd door vele explosies. Daarnaast zijn er ook bij andere woningen in Vlaardingen de laatste weken meerdere explosies geweest en worden er auto’s in brand gestoken in de nachtelijke uren.

Blijf melden
Politie, gemeente en particuliere beveiligers blijven zichtbaar en onzichtbaar aanwezig in Vlaardingen. “Melden van verdachte situaties blijft van groot belang. Ziet u iets verdachts, een persoon of een voertuig, meld dit dan altijd via 112. Melden kan natuurlijk ook anoniem via 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen op 088 – 661 77 34”, aldus de politie.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-