7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Opnieuw is woning in Vlaardingen doelwit van aanslag, politie houdt 3 mannen aan

- Advertentie-

Een woning aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen is vrijdag vroeg in de ochtend beschoten. Het is de derde aanslag op de woning in korte tijd. De politie kon al snel drie verdachten aanhouden.

In een raam van de woning zit een kogelgat. Na de beschieting reed er een auto weg. Een oplettende agent zag een auto rijden waarvan de bestuurder opvallend gedrag vertoonde. De agent besloot de auto te volgen.

Agenten konden de auto staande houden op de Groene Kruisweg in Rotterdam. In de auto zaten drie personen, een 20-jarige man uit Naaldwijk, een 19-jarige man uit Poeldijk en een 17-jarige jongen uit ‘s-Gravenzande. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen. Het drietal is aangehouden, hun rol bij het schietincident wordt onderzocht. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek bij de beschoten woning.

Vorige week vond er in het portiek nog een explosie plaats, toen werden alle woningen in het portiek ontruimd. Deze week, in de nacht van woensdag op donderdag, was het ook raak. Toen werd er een ruit vernield en geprobeerd een explosief naar binnen te gooien, maar dat mislukte.

Vanwege de aanslagen staat er een mobiele camera voor de woning. De woning is donderdag door burgemeester Bert Wijbenga gesloten. Het is nog onbekend waarom de woning doelwit is van aanslagen. De recherche doet verder onderzoek en gaat de aangehouden verdachte verhoren.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-