7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Opnieuw is Vlaardingse loodgieter doelwit: verdacht pakketje voor woning aangetroffen

- Advertentie-

Bij de woning van een loodgieter aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen is zaterdagavond een verdacht pakketje aangetroffen. De loodgieter is al meerdere keren eerder doelwit geweest van explosies, zo vond er vrijdagavond nog een explosie plaats bij het bedrijfspand van de loodgieter elders in Vlaardingen.

Het verdachte pakketje is vermoedelijk een explosief en stond voor de woning, die door de burgemeester is gesloten vanwege de eerdere explosies. Eerder dit jaar was het loodgietersbedrijf ook al doelwit van explosies, toen werden er twee pick-uptrucks opgeblazen.

Vanwege het verdachte pakketje zijn er tien woningen in de straat ontruimd. Naast de politie stond ook de brandweer stand-by. Zowel de Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie als de Explosieven OpruimingsDienst (EOD) van Defensie zijn ter plaatse gekomen en hebben onderzoek gedaan en het pakketje meegenomen.

De politie doet verder onderzoek naar de explosies en dit incident. Waarom het loodgietersbedrijf telkens doelwit is van deze acties, is nog onbekend.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-