17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Opnieuw explosie in inmiddels ‘beruchte’ Wilhelminastraat in Vlaardingen

- Advertentie-

Buurtbewoners van de inmiddels ‘beruchte’ Wilhelminastraat in Vlaardingen-Oostwijk zijn woensdagavond rond 23.00 uur opnieuw opgeschrikt door een explosie. Drie personen sloegen na de explosie rennend op de vlucht.

In de straat zit het bedrijfspand van de Vlaardingse loodgieter die telkens doelwit is van explosies. Dit keer vond er een explosie plaats op een steenworp afstand van zijn bedrijfspand, waar nog altijd in de avond- en nachtelijke uren beveiliging staat. De explosie vond plaats op straat, maar richtte weinig tot geen schade aan.

De politie is een onderzoek gestart naar deze explosie. Er wordt onder meer onderzocht of deze explosie ook in verband staat met de explosiereeks op de loodgieter. Agenten hebben onder meer een buurtonderzoek gedaan en bekijken de camerabeelden.

Woensdag besloot burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen nog de panden van de loodgieter langer gesloten te houden. De twee woningen blijven nog zeker twee weken gesloten, de bedrijfspanden in Vlaardingen-Oostwijk zes maanden.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-