21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Opnieuw explosie bij woning van loodgieter in Vlaardingen, buurtbewoners zijn er klaar mee

- Advertentie-

Bij de woning van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 04.30 uur een explosie plaatsgevonden. Dit gebeurde nadat eerder deze week de beveiliging voor de deur werd weggehaald.

Buurtbewoners werden opgeschrikt door een harde knal. Voor de woning van de loodgieter was iets ontploft, vermoedelijk was er zwaar vuurwerk in de tuin gegooid. Er ontstond vrijwel geen schade. De politie heeft verschillende sporen veiliggesteld, voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

Buurtbewoners kwamen na de explosie op straat en hebben hun zorgen geuit. Zij geven aan ‘helemaal klaar te zijn’ met de explosies. Deze explosie gebeurde nadat eerder deze week de beveiliging in de wijk werd afgeschaald. Zo staat er momenteel geen beveiliger meer voor de deur en is cameratoezicht afgeschaald.

Eerder deze week eiste het Openbaar Ministerie nog 30 maanden cel tegen een man die betrokken was bij de aanslagen. Hij zou voor de aanslag de explosieven hebben opgehaald in Maassluis.

De politie heeft al zes mensen opgepakt voor de reeks explosies, maar dat zijn enkel de uitvoerders van de explosies. De opdrachtgevers zijn nog niet gepakt. De aangehouden verdachten willen daar namelijk niets over vertellen. “In verband met mijn eigen veiligheid”, zei een verdachte in de rechtbank op de vraag waarom die niets wilde vertellen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-