Rozenburg

Oplichters zelf in de val gelokt in Rozenburg

De politie hield dinsdag 10 februari in Rozenburg twee mannen aan die zich voordeden als GGD medewerkers. Zij maakten een kwetsbaar slachtoffer geld en een Playstation afhandig. Dankzij een oplettend familielid konden de twee worden aangehouden.

De twee mannen van 28 en 34 uit Gemert deden zich voor als medewerkers van de GGD en hadden meerdere keren contact met het slachtoffer. Zij kwamen daarbij aan huis of belden hem op. De X-box van het slachtoffer namen zijn mee omdat deze ‘een ongezonde straling’ zou geven. Later kwamen zij terug met een katje. Dat zou goed zijn tegen de eenzaamheid. Het slachtoffer moest hier wel enkele duizenden euro’s voor betalen. Omdat hij geen verweer had tegen de twee oplichters betaalde hij duizend euro. De rest zou hij deze week betalen. Een familielid kwam hier achter en schakelde direct de politie in.

Op de dag dat de mannen langs zouden komen, stond een politieauto om de hoek te wachten. Op het moment dat zij het geld in ontvangst namen werden zij aangehouden. De twee zijn in verzekering gesteld en er wordt verder onderzoek ingesteld.

Lees ook:

More in:Rozenburg

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *