Maassluis

Openbaar Ministerie eist tien jaar cel voor moord op cafébaas Lian Boel (52) uit Maassluis

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep tien jaar cel geëist tegen Michael L. uit Rijswijk voor de moord op de Maassluise cafébaas Lian Boel. Het OM eiste vorig jaar december acht jaar cel tegen Micheal L, de Rijswijker werd toen uiteindelijk veroordeeld voor een celstraf van 10 jaar. Hier ging de verdachte onmiddellijk tegen in beroep. Zo meldt Omroep West.

De 52-jarige Lian Boel uit Maassluis was de baas van Café ‘t Smitje naast de Wethouder Smithal in Maassluis. Boel werd dinsdag 13 maart 2018 dood aangetroffen in het huis van Michael L. in Rijswijk. Lian Boel is de ex-schoonvader van Micheal L.

De 52-jarige Lian Boel kwam een televisie ophalen bij L. Daar ontstond een ruzie. Volgens Micheal L. vielen ze daarbij worstelend over een bed en kwam het slachtoffer daarbij zo ongelukkig ten val dat hij overleed. Volgens een deskundige van het NFI kan de val van het bed niet dodelijk zijn en moet er daarom geweld zijn gebruikt. Volgens de rechtbank is Lian Boel gewurgd.

Volgens de rechtbank had Micheal L. de opzet om zijn ex-schoonvader te vermoorden. Daarnaast is hij volledig toerekeningsvatbaar.

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *