22.6 C
Maassluis
zondag, juni 23, 2024

Open dag en veiligheidsmarkt bij brandweerkazerne in Maassluis een groot succes

- Advertentie-

De open dag en veiligheidsmarkt bij de brandweerkazerne in Maassluis was een groot succes. Van 10.00 uur tot 16.00 uur konden bezoekers veel leuke dingen zien en doen. Om 10.00 uur werd de dag geopend door burgemeester Edo Haan.

De brandweer gaf diverse demonstraties. Ook konden mensen kijken naar de brandweerdrones en brandweerrobots. Naast demonstraties van de brandweer, waren er nog veel andere leuke dingen te zien. Stedin was aanwezig met een hennepcontainer. In de hennepcontainer is een levensechte hennepkwekerij nagebouwd. Hierin kunnen bezoekers kennismaken met de wereld van de hennepteelt en de gevaren ervan. Kinderen konden buiten meerdere ‘brandjes’ blussen en werden hierbij ondersteund door de jeugdbrandweer.

De politie was aanwezig op de veiligheidsmarkt en met een sportbaan! Bij de sportbaan stond de politie ook met een bus om personeel te werven. Buiten konden mensen ervaren hoe het is om een kleine versie van de politiesporttest te lopen. De sporttest van de politie is een korte, maar zeer intensieve test die alle agenten jaarlijks opnieuw moeten afleggen. Bij de sporttest moet je onder andere over kasten en obstakels heen, een zware kar duwen en tot stilstand brengen en veel rennen. Dit moet meerdere rondes achter elkaar en moet binnen een bepaalde tijd. Meerdere mensen, waaronder veel sportieve kinderen, hebben de verkorte versie van de sporttest buiten afgelegd!

Op de veiligheidsmarkt waren diverse organisaties aanwezig zoals de politie, brandweer, toezicht en handhaving, buurtpreventie, gemeente Maassluis en de dierenambulance. Ook was Roze in Blauw van de politie aanwezig. Roze in Blauw is het landelijk netwerk van de politie. Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI+) die te maken krijgen met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken gerelateerd aan hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit kunnen daar melding doen.

Veel mensen bezochten de open dag en veiligheidsmarkt. Het was daarmee een groot succes. Bekijk hier foto’s van de open dag:

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-