21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Open dag bij brandweerkazerne in Maassluis op zaterdag 15 oktober!

- Advertentie-

Altijd al een blusrobot of drone bij brandbestrijding in actie willen zien? Of neem je liever een kijkje in een levensechte hennepcontainer? Dat is allemaal mogelijk op zaterdag 15 oktober! Van 10.00 tot 16.00 uur zetten zowel de gemeente, brandweer als politie hun deuren letterlijk voor jou open.

Op drie locaties in Maassluis ben je van harte welkom. Een treintje zorgt ervoor dat je op alle plekken terechtkomt:

 • Koningshoek 93.050 (stadhuis)
 • Elektraweg 3 (brandweer en politie)
 • Heldringstraat 6 (Stadsbedrijf).
*

Programma
In de brandweerkazerne staat de dag in het teken van veiligheid bij brandweer en politie. De brandweer laat de nieuwste technische snufjes zien en de politie geeft je allerlei tips en trucs om inbraak te voorkomen.

De open dag wordt om 10.00 uur geopend door burgemeester Edo Haan.
Iedereen van jong tot oud is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom bij de brandweerkazerne aan de Elektraweg 3. Kom langs en maak kennis met alles op veiligheidsgebied. Op de Veiligheidsmarkt vindt u alle informatie over het (brand)veiliger maken van uw huis. Wat moet u doen en wat juist niet.

Op deze Veiligheidsmarkt zijn diverse partijen aanwezig om u informatie te teven. U treft daar aan:

 • Politie Eenheid Rotterdam
 • Burgernet
 • Brandwondenstichting
 • (Brand) Veilig Leven
 • Team Brandonderzoek van de brandweer
 • Buurtpreventie
 • Handhaving en Toezicht
 • Stedin met een “hennep-container”
 • Escaperoom over cybercrime

De Veiligheidsmarkt vindt plaats in en rond de brandweerkazerne

Bij de brandweer vindt u veel informatie over de hulpdiensten.
Maak kennis met de brandweerploeg, bekijk de brandweerauto’s (de nieuwste is aanwezig) en test je zintuigen als de beleveniscontainer vol rook staat. Ook het Droneteam van de Brandweer is aanwezig met de modernste spullen (drone, robot) die worden ingezet bij complexe branden. Leden van het Hoogtereddingsteam van de Gezamenlijke Brandweer geven demonstraties.

De brandweer komt zelf ook in actie en laten tijdens demonstraties zien wat zij in huis hebben. Voor de kinderen is er een brandweer-springkussen en ook de jeugdbrandweer is aanwezig zodat uw kinderen kunnen ervaren wat het is om met een brandweerslang te blussen!

Is de Open Dag niet genoeg voor jou?
Heb jij de smaak te pakken en vind je niet alleen een open dag leuk, maar zie jij werken als brandweervrouw- of man zitten? Dan verwelkomt de brandweer je graag! In Maassluis zoekt de brandweer namelijk versterking. De brandweer zoekt in het bijzonder personen die ook overdag beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld omdat je in (de buurt van) Maassluis werkt. Iets voor jou? Kom langs en ga in gesprek met de brandweer over wat mogelijk is!

Stadhuis
Op het stadhuis gaan burgemeester en wethouders graag in gesprek met jou om te horen wat jij belangrijk vindt in Maassluis. De raadsleden gaan je kennis testen over het gemeentebestuur en misschien win jij wel die leuke prijs!

Stadsbedrijf
Het Stadsbedrijf nodigt je uit om een kijkje achter de schermen te nemen en geeft onder andere uitleg over hoe een vuilniswagen werkt. En na een gesprek met de afvalcoach weet jij precies in welke container jij je gebruikte pizzadoos moet weggooien.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-