6.4 C
Maassluis
vrijdag, maart 1, 2024

Ook de atletiekbaan in Maassluis dicht om coronavirus

- Advertentie-

Maassluis- Burgemeester Haan heeft besloten de atletiekbaan toe te voegen aan de locaties in Maassluis die op grond van de noodverordening zijn gesloten vanwege de coronacrisis.

Volgens de burgemeester gaat het op heel veel locaties in de stad goed met het naleven van de maatregelen. De atletiekbaan vormde daarop in het weekeinde van 4 en 5 april 2020 een uitzondering. Veel inwoners hadden daar grote moeite om afstand te houden en niet in groepen samen te komen.

Noodverordening
Het kabinet heeft de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te stoppen, verlengd tot en met 28 april 2020. In het hele land blijft de noodverordening van kracht, ook in Maassluis.
In die verordening staat dat in Maassluis 5 locaties zijn gesloten:

Natuurspeeltuin Avonturis langs de Waterweg;
Skatebaan aan de Maasdijk;
Cruyff Court aan de Mozartlaan;
Vrijheidspark (in de avond en nacht);
Atletiekbaan aan de dr. A. Schweitzerdreef.
Het is dus niet toegestaan te verblijven op de atletiekbaan, in Avonturis, op de skatebaan en op het Cruyff Court. Tussen zonsondergang en zonsopgang is het ook niet toegestaan om in het Vrijheidspark tussen de Dr. Jan Schoutenlaan en de Burgemeester Schwartzlaan aanwezig te zijn.

Geen groepsvorming
Daarnaast geldt in heel Maassluis een verbod op groepsvorming. Het is verboden om met drie of meer personen in de openbare ruimte te zijn, zonder dat er anderhalve meter afstand wordt gehouden tussen de personen. Het verbod geldt niet voor mensen die in hetzelfde huis wonen of voor samenspelende kinderen onder de 12 jaar.

Boete
De gezondheid van alle inwoners staat voorop. Om besmetting te voorkomen en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het van groot belang dat de iedereen zich houdt aan de maatregelen van het kabinet. Handhavers van de gemeente zien, samen met politieagenten, toe op de naleving. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete van 400 euro.

Blijf thuis
Alle bestaande maatregelen blijven tot en met 28 april van kracht. Dus ook in het paasweekeinde. Houd je aan de regels. Alleen samen kunnen wij de verspreiding van het coronavirus stoppen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-