13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Onderzoek politie in Maassluis had waardevolle bijdrage aan onderzoek naar reeks plofkraken Duitsland

- Advertentie-

Goed onderzoek van agenten van basisteam Waterweg heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan een onderzoek naar een reeks plofkraken in Duitsland, vertelt Perry Roef, teamchef van politie basisteam Waterweg, dinsdagavond met trots bij de thema-avond in de gemeenteraad van Maassluis.

Lees ook: 22-jarige man in Maassluis aangehouden voor leveren sportauto’s voor reeks plofkraken Duitsland

In het onderzoek is een 22-jarige man uit Maassluis aangehouden voor het leveren van sportauto’s voor reeks plofkraken in Duitsland. ”Het viel ons op dat er wel heel veel dure auto’s met Duitse kentekens in Maassluis rondreden, dat leek een patroon te worden. Wij zijn daarmee aan de slag gegaan en uiteindelijk gezien dat iemand daarvoor verantwoordelijk was. Vervolgens hebben we collega’s gevraagd daar aandacht aan te besteden. Om te controleren: wie rijden er in die auto’s? Wat voor soort contracten hebben ze? Vervolgens onderzocht in hoeverre er sprake is van een strafbaar feit en of het belastingtechnisch mag”, vertelt de teamchef van politie basisteam Waterweg, waar Maassluis onder valt, in de themavond bij de gemeenteraad.

”Doordat wij steeds aan de slag zijn gegaan om het ‘onzichtbare’ ‘zichtbaar’ te maken, hebben we uiteindelijk een onderzoek naar plofkraken in Duitsland kunnen helpen. Wat bleek, deze auto’s werden gebruikt om onder andere plofkraken te doen in Duitsland. Degene die we in Maassluis op de korrel hadden, die is aangehouden”, aldus teamchef Perry Roef.

Geld
Bij de plofkraken, die gepleegd zijn sinds september 2021, is zo’n 810.000 euro buitgemaakt en 1 miljoen euro aan schade aangericht. Bij enkele plofkraken is geld buitgemaakt, de meeste plofkraken mislukten, daarbij werd niets buitgemaakt.

De in Maassluis opgepakte man zou de snelle auto’s vanuit Duitsland naar Nederland hebben gebracht. In Nederland heeft de verdachte ze volgens de politie overgedragen aan criminelen. Die hebben vervolgens met de verkregen Audi’s terug in Duitsland plofkraken gepleegd. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Thema-avond
In de thema avond in de gemeenteraad kwam onder andere de teamchef van politie basisteam Waterweg praten. Duidelijk werd dat de agenten in het basisteam te maken hebben met hoge werkdruk. ‘Het team staat bekend als een warm team waar mensen wat voor elkaar over hebben. De sfeer is goed, maar de werkdruk is hoog’, aldus de teamchef.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-