22.6 C
Maassluis
zondag, juni 23, 2024

Omwonenden Dr. Jan Schoutenlaan in Maassluis willen 30 kilometer zone om ‘snelheidsduivels’ aan te pakken

- Advertentie-

Omwonenden van de Dr. Jan Schoutenlaan in Maasluis willen een 30 kilometer zone om snelheidsmaniakken aan te pakken. In een brief aan aan het stadsbestuur en de gemeenteraad laten zij weten het spuugzat te zijn.

,,Moeten er eerst dodelijke ongelukken gebeuren voordat er iets gebeurt?”, dat vragen de bewoners van de Dr. Jan Schoutenlaan zich af. De buurtbewoners willen op de Dr. Jan Schoutenlaan 30km/h zone én een ontsluiting ter hoogte van de drie grote flats aan de Merellaan.

,,Moeten er eerst dodelijke ongelukken gebeuren voordat er iets gebeurt?”

Volgens de bewoners van de Dr. Jan Schoutenlaan komt de verkeersveiligheid in het geding. ,,Afgelopen zaterdag nog werd van een familie met een hond op een zebra bijna de hond overreden wat tot een grote ruzie tussen de bestuurder en voetganger leidde. Terwijl later op de dag bijna 2 kinderen door het voorbijrazende verkeer op de zebra werden aangereden. Wij snappen echter niet dat de Burgemeester verklaart dat de stoet zich op “normale wijze” verder heeft verplaatst.” Aldus de bewoners in een brief aan het stadsbestuur en de gemeenteraad van Maassluis.

Bruidstoet
De politie kreeg op zaterdag 20 maart melding(en) van gevaarlijk rijgedrag door een bruidstoet op de Dr. Jan Schoutenlaan. De politie is hier dan ook ter plaatse gekomen. De buurtbewoners laten in de brief weten dat automobilisten van de bruidstoet aan het racen waren over de Dr. Jan Schoutenlaan. Ook werd er op de Dr. Jan Schoutenlaan vuurwerk afgestoken.  ”Uitdagen is namelijk voor deze veroorzakers tot een kunst verheven.” Aldus de bewoners.

Kwartellaan
De bocht in de weg van de Kwartellaan richting de rotonde wordt door snelheidsmaniakken gebruikt om extra gas te geven. ,,Het is tegenwoordig wachten op ongelukken met de zebra van Vrijheidspark naar de scholen zo dichtbij. Ook is het tegenwoordig niet vreemd meer dat dit soort figuren elkaar zelfs inhalen op de Dr. Jan Schoutenlaan met alle risico’s van dien.” Zo schrijven de buurbewoners.

Fietsers
Bijna 80% van de fietsers rijdt niet over het fietspad maar op de weg zelf. Een verhoging bij de ingang van de Dr. Jan Schoutenlaan zou volgens de buurtbewoners resulteren in snelheid remmende gevolgen, daarnaast leidt een verhoging mensen naar het genoemde fietspad.

De buurtbewoners hebben aan een ambtenaar gevraagd om te kijken of er een eventuele verhoging aan het begin van de Dr. Jan Schoutenlaan mogelijk is.

Bezorgdienst(en)
De buurtbewoners hebben met een ambtenaar gesproken over de gevaren van bezorgdiensten. Volgens de buurtbewoners parken en rijden de wagens van de bezorgdiensten over het voet- en fietspad, en dat met snelheden die gevaar opleveren voor voetgangers en fietsers.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-