16.6 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

OM eist 8 maanden cel tegen motorrijder die kind aanreed na roekeloos rijgedrag

- Advertentie-

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 8 maanden cel geëist tegen een 27-jarige motorrijder voor een ernstig ongeval op de Westlandseweg in Maassluis, waarbij een 7-jarig jongetje werd aangereden. Volgens het OM reed de motorrijder uiterst roekeloos. Het jonge slachtoffer liep hierbij ernstig letsel op, waaronder een schedelbreuk.

Lees ook: Motorrijder die kind (7) aanreed in Maassluis scheurde kort daarvoor met hoge snelheid langs politiecontrole

Het ongeval vond plaats op dinsdagavond 22 augustus dit jaar. Verschillende getuigen zagen kort voor het ongeval de motorrijder al zeer roekeloos rijden, door met hoge snelheid links en rechts in te halen en wheelies te trekken. Uit politieonderzoek bleek zijn snelheid tussen de 91 km/u en 131 km/u te liggen. De motorrijder geeft toe die snelheid te hebben gereden.

Ook scheurde de man met hoge snelheid langs een politiecontrole aan de Westlandseweg. Vlak voordat de motorrijder de rotonde op reed, reed hij nog 91 km/u. Kort daarna gaat het mis. “Ik zag het jongetje op de fiets over het hoofd. Ik probeerde gelijk te remmen, maar het was al te laat”, zegt de motorrijder woensdagochtend tijdens de rechtszaak.

Het 7-jarige slachtoffertje komt na de aanrijding tien meter verder bij de berm terecht en raakt ernstig gewond. Er moest voor hem onder meer een traumahelikopter naar het ongeval komen. De motorrijder zit sinds het ongeval vast.

Spijt
Het jongetje liep zwaar letsel op, waaronder gebroken ribben en een schedelbreuk. Inmiddels is het kind volledig hersteld, maar hij kon twee maanden niet voetballen en is bang om weer op de fiets te stappen. De verdachte betuigt woensdag tijdens de rechtszaak veel spijt. De motorrijder is een bekende bij de politie, tijdens de aanrijding zat hij in zijn proeftijd na een veroordeling vanwege drugshandel. Daarnaast reed hij in 2020 opzettelijk op iemand in en in 2022 kreeg hij een geldboete voor het rijden onder invloed. Al sinds zijn 16e is hij bekend bij politie en justitie.

De motorrijder moet van het CBR zijn rijbewijs helemaal opnieuw gaan halen, zegt zijn advocaat. Het OM eist een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast verzoek het OM om de in beslag genomen motor niet meer terug te geven aan de verdachte en hem een rijontzegging van drie jaar op te leggen. In reactie hierop noemt de advocaat van de verdachte de strafeis fors.

De rechtbank zal op 13 december uitspraak doen in deze zaak.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-