22.6 C
Maassluis
zondag, juni 23, 2024

Officier van Justitie eist 6 jaar celstraf voor overvaller Primera Maassluis

- Advertentie-

Op 29 december 2018 en 16 september 2019 werd de Primera aan de Zuidvliet in Maassluis overvallen door een man met een vuurwapen. Na goed recherchewerk  van de politie kwam er een verdachte in beeld en kon hij in september 2019 worden aangehouden. Tot op de dag van vandaag ontkent hij de betrokkenheid bij de overvallen, maar de rechtbank vind dat er voldoende bewijs is.

De dader had bij beide overvallen een rood horlogebandje om, wat opviel bij de politie. Ook werden er krasloten uit de winkel in zijn woning gevonden en had hij veel geld tot zijn beschikking. Als laatst zocht de verdachte ook naar informatie over de overvallen op nieuwswebsites.

De 22-jarige man uit Maassluis zat nog in zijn proeftijd van een overval in 2017 op een Primera in Rotterdam-Zuid. Hij werd toen veroordeeld tot 24 maanden jeugddetentie.

Strafeis

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 6 jaar geëist tegen de dader. Ook wil de officier de zes maanden celstraf van zijn proeftijd toevoegen aan de straf. Op 3 september doe de Rotterdamse rechtbank uitspraak.

Bij de overvallen zijn gewonden gevallen en werd er voor duizenden euro’s aan geld en spullen meegenomen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-