Foto: Archief | Gemaakt bij een ongeval op het kruispunt in 2018 |
Maasland

Nog geen oplossing gevonden voor gevaarlijke kruispunt Oude Veiling in Maasland

De afgelopen periode heeft een ingenieursbureau onderzoek verricht naar een oplossing voor het gevaarlijke kruispunt van de Oude Veiling met de Maassluiseweg in Maasland.

Bij het kruispunt gebeuren met regelmaat (kleine) ongevallen. Ook is het volgens automobilisten gevaarlijk omdat fietsers soms (te) snel oversteken.
De gemeenten Maassluis en Midden-Delfland werken nu samen aan een oplossing.

Oplossing
Een oplossing is een extra op- en afrit op de A20 nabij Lely in Maassluis. Echter blijkt uit onderzoek dat de aanleg van een extra baan kan leiden tot meer drukte op de A20. Wel kunnen de bewoners van het Wilgenrijk met deze oplossing sneller bij hun wijk zijn. Nu moeten zij omrijden via afslag 6 of 7.
De kosten van deze oplossing zijn ongeveer 9,5 miljoen euro, wat te duur is.

Een tweede oplossing is een verbreding van het viaduct bij de A20 over de Zuidvliet. Met deze oplossing kunnen er aan beide kanten een extra rijbaan worden aangelegd. Ook dit plan is te duur, alleen de bouwkosten hiervan zullen al ongeveer 7,5 miljoen euro zijn. Daarnaast wil Rijkswaterstaat hier (nog) niet aan meewerken.

Een derde oplossing, die het goedkoopst lijkt, is eenrichtingsverkeer op de Maassluiseweg. Het hoeveelheid verkeer op het kruispunt kan met deze oplossing met ongeveer een derde afnemen. De precieze kosten van dit plan zijn nog niet bekend omdat hier aanpassingen voor nodig zijn.
Het plan gaat wel verder onderzocht worden door onder andere de gemeenten Maassluis en Midden-Delfland.

Lees ook:

More in:Maasland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *