18.4 C
Maassluis
woensdag, juli 24, 2024
Home Blog

Man gestoken met schaar bij vechtpartij op straat in Vlaardingen

0

Een man is zondagmiddag gewond geraakt nadat hij werd gestoken met een schaar bij een vechtpartij op de Spoorstraat in Vlaardingen. Aan de steekpartij ging een ruzie vooraf, waarbij iemand meerdere keren over straat schreeuwde: ‘ik maak je dood’.

Even voor 16:30 uur ontstond er commotie op de hoek van de Spoorsingel met de Spoorstraat in Vlaardingen. Er ontstond ruzie over onder andere ramen bij een woning die eerder waren vernield.

Een man werd vervolgens met een schaar gestoken en raakte gewond. Het slachtoffer had meerdere steekwonden. Op straat ligt een fiets met daaromheen druppels bloed. Het gestoken slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft direct een verdachte, ook een man, aangehouden.

De ijzeren stang is door de politie in beslag genomen. De recherche doet verder onderzoek naar de steekpartij.

Man raakt gewond en wordt aangehouden bij ruzie Professor Teldersstraat in Vlaardingen

0

Een man is zaterdagmiddag gewond geraakt en aangehouden nadat hij zich ging bemoeien met een ruzie bij zijn buren in de Professor Teldersstraat in Vlaardingen. Bij de ruzie ontstond een handgemeen en er werd een ruit ingeslagen, vermoedelijk door de buurtbewoner die ingreep. Daarbij raakte hij gewond aan zijn arm.

Volgens een politiewoordvoerster was er in een woning een ruzie in de relationele sfeer. Een buurtbewoner greep bij deze ruzie in, daarbij ontstond een handgemeen. Ook werd er een ruit ingeslagen, vermoedelijk door de buurtbewoner.

De man liep vermoedelijk door het inslaan van de ruit verwondingen op aan zijn arm. Het ambulancepersoneel heeft de verwondingen behandeld. Daarna is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Waar de ruzie in de woning precies over ging, wordt nog onderzocht.

De melding kwam in eerste instantie binnen als steekpartij, maar daar lijkt volgens de politie geen sprake van te zijn. De politie heeft wel een (steek)voorwerp in beslag genomen voor onderzoek.

Kind gewond na aanrijding met scooterrijder op fietspad Wagenstraat Maassluis

0

Een kind is woensdagmiddag rond 16:15 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een scooterrijder op de Wagenstraat in Maassluis. Het jongetje kwam vermoedelijk op zijn fiets plotseling vanuit een poortje het fietspad op. Daar reed op dat moment een scooterrijder, die op het kind botste.

Het jongetje zou door de klap even buiten bewustzijn zijn geweest. De scooterrijder viel ook een raakte ook gewond. Het kind is na behandeling met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De scooterrijder had onder meer verwondingen op zijn arm en heeft het advies gekregen om langs de huisarts te gaan.

Grote waterlekkage in dijk op de Weverskade in Maassluis, veel hulpdiensten ingezet

0

Een waterleiding die in een dijk loopt op de Weverskade in Maassluis is in de nacht van vrijdag op zaterdag gesprongen. Daardoor stroomde er water uit de dijk, waardoor de dijk instabiel kan worden. Hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. Vanwege het lek zit een tiental woningen zonder water.

Het is nog onbekend waardoor het lek is ontstaan. De waterleiding is afgesloten zodat de uitstroom van water stopt, hierdoor zitten woningen zonder water.  Door het lek bestaat de mogelijkheid dat de dijk instabiel wordt. Er is mede daarom opgeschaald naar GRIP 1 (Gecoördineerde Regionale IncidentenbestrijdingsProcedure).

Op een parkeerplaats aan de Dr. Albert Schweitzerdreef is een commando unit geplaatst en overleggen alle hulpdiensten over de stappen die genomen moeten worden. Het hoogheemraadschap houdt de stabiliteit van de dijk in de gaten. Ondertussen werkt waterbedrijf Evides aan de reparatie van de drinkwaterleiding. Het is nog onbekend hoe lang de woningen zonder water zitten.

Nepagent slaat bij meerdere woningen toe in Maassluis; politie start zoekactie met helikopter

0

De politie is woensdagmiddag een zoekactie gestart met onder andere een politiehelikopter naar een nepagent in Maassluis. De nepagent pleegde babbeltrucs bij verschillende woningen in Maassluis. Het gaat om een donkergetinte man, midden 30 jaar, kaal en droeg een politievest.

Hij sloeg vanmiddag onder meer toe op de Nachtegaallaan in Maassluis. Na de babbeltruc daar startte de echte politie direct een zoekactie. Er is ook gezocht met een politiehelikopter, maar de nepagent is niet meer aangetroffen.

Kort daarna sloeg de nepagent weer toe, dit keer in een flatgebouw aan de Merellaan. Vermoedelijk heeft de nepagent ook bij andere woningen toegeslagen. Wat de nepagent allemaal heeft gestolen, wordt nog onderzocht. De politie doet verder onderzoek.

De babbeltruc door een nepagent is een ’trend’ aan het worden onder criminelen. Bij een babbeltruc kan de nepagent bijvoorbeeld een pinpas en pincode afhandig maken. Ook kan de agent zichzelf naar binnen praten, waarna er dingen worden gestolen. Lees hier meer over hoe je oplichting door een nepagent kan voorkomen: Opgelicht door nepagenten?

Loeiende sirenes bij stadhuis: protestactie van agenten voor betere pensioenregeling

0

Loeiende zwaailichten en sirenes klonken er dinsdagmiddag bij het stadhuis aan de Markt in Vlaardingen. Agenten deden een luide protestactie voor een betere pensioenregeling. Precies om 11:59 uur gingen voor een minuut lang de zwaailichten en sirenes aan.

De huidige vroegpensioenregeling voor mensen met een zwaar beroep loopt af. Agenten willen dat die regeling wordt verlengd. Daarom demonstreren ze bij gemeentehuizen in het land, omdat ze vinden dat burgemeesters zich moeten uitspreken voor de vroegpensioenregeling.

Er werd bewust gekozen om de actie bij het gemeentehuis te houden. “Burgemeesters hebben vaak het hoogste woord, maar blijven op dit vlak stil. Zij verwachten en vragen daarentegen ontzettend veel van de politie”, meldt politievakbond ACP. Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen keek vanaf zijn balkon toe en stak een duim op naar de agenten. Daarna nodigde hij de agenten uit in zijn kantoor.

De actie wordt de komende weken iedere dinsdag herhaald als er geen nieuwe pensioensregeling komt. Iedere week wordt de actie met een minuut verlengd.

Zware onweersbuien op komst, KNMI kondigt code oranje af

0

Het KNMI heeft code oranje afgekondigd vanwege zware onweersbuien die kunnen zorgen voor schade en gevaar door wateroverlast, blikseminslag, grote hagelstenen en zware windstoten. Code oranje geldt in Zuid-Holland van 17:00 uur tot 21:00 uur.

De onweersbuien kunnen plaatselijk gepaard gaan met zware windstoten van circa 75-100 km/uur, hagel van 2-4 cm groot en veel regen in korte tijd (20-40 mm).

“Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan. Vooral voor buitenactiviteiten en het verkeer kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn”, aldus het KNMI.

Bezorgbus kantelt na aanrijding door voorrangsfout Deltaweg Vlaardingen

0

Een bezorgbus van Jumbo is maandagmiddag gekanteld na een aanrijding met een auto op de Deltaweg in Vlaardingen. Het ongeval gebeurde na een voorrangsfout. Beide voertuigen liepen flinke schade op. Er raakte niemand gewond.

Het ongeval vond even voor 13:30 uur plaats. De bezorgbus kwam vanaf de Van Beethovensingel en had haaientanden. De bestuurder reed de Deltaweg op, waar op dat moment een auto reed. De auto klapte op de achterkant van de bezorgbus, waardoor de bezorgbus kantelde. De bestuurder van de bezorgbus kon zelf uit de wagen komen en raakte niet gewond.

De bestuurder van de auto is nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een berger heeft de bezorgbus weer op vier wielen gezet en de auto weggesleept.

Boom omgewaaid door harde wind Reviusplein Maassluis

0

Op het Reviusplein in Maassluis is zaterdagavond een boom omgewaaid door de harde wind. De boom zorgde ervoor dat er geen verkeer meer door de straat kon.

Niemand raakte gewond. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de boom in stukken gezaagd en van de weggehaald.

 

Twee aanhoudingen bij politie-inval in Maassluis nadat getuige mogelijk vuurwapen ziet

0

De politie heeft zaterdagmiddag rond 16:50 uur bij een inval in een woning op de Stationsstraat in Maassluis twee verdachten aangehouden. Een getuige zag mogelijk een vuurwapen bij een auto. De verdachte liep de woning in, waarna de politie een inval deed. In de woning werd mogelijk drugs aangetroffen.

De politie ontving een melding van een getuige die een vuurwapen zag bij een auto. De verdachte die bij de auto stond, liep weg en ging een woning in de Stationsstraat binnen. Agenten in kogelwerende vesten hebben de woning omsingeld, waarna de politie en inval in de woning deed.

In de woning werden twee verdachten aangehouden. Ook werden mogelijk verdovende middelen aangetroffen. “Onderzoek moet uitwijzen of het daadwerkelijk drugs is en zo ja, welke drugs”, vertelt de politiewoordvoerster. Er is nog geen vuurwapen aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

In een woning zo’n 30 meter verderop trof de politie in februari dit jaar ook al drugs aan. In die woning, gelegen aan de Van Speykstraat, werden ook vuurwapens en tienduizenden euro’s contant geld aangetroffen. De bewoner van die woning werd vorige maand veroordeeld tot 3,5 jaar cel.

Foto’s bij het onderzoek na de inval: