11.1 C
Maassluis
zaterdag, maart 2, 2024
Home Blog

Automobilist mishandelt fietser na aanrijding in Maassluis en slaat op de vlucht

0

Een automobilist heeft vrijdagavond een fietser mishandeld na een aanrijding op het Havenplein in Maassluis. Na het incident ging de automobilist er vandoor, maar hij kon door toegesnelde agenten even verderop klemgereden worden.

Even na 19.00 uur werd de fietser aangereden tijdens het oversteken. De automobilist stapte na de aanrijding uit en zou de fietser flinke klappen hebben gegeven. De automobilist stapte vervolgens in zijn auto en reed weg. Een getuige is hem achtervolgd. Agenten konden hem op de Laan 1940-1945 klemrijden en aanhouden.

Andere getuigen zijn gestopt om de fietser te helpen. Hij had veel bloed op zijn handen en gezicht. Voor hem is met spoed een ambulance ter plaatse gekomen. Na behandeling is de fietser overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek.

 

Scooterrijdster gewond na val in bocht Lange Boonestraat Maassluis

0

Een scooterrijdster is vrijdagochtend ten val gekomen in de bocht van de Lange Boonestraat in Maassluis. Ze is daarbij lichtgewond geraakt en moest behandeld worden in de ambulance.

Waardoor de vrouw onderuit ging, is nog onbekend. In de bocht gingen enkele maanden terug ook al scooterrijders onderuit. De scooter had lichte schade.

Opnieuw is woning in Vlaardingen doelwit van aanslag, politie houdt 3 mannen aan

0

Een woning aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen is vrijdag vroeg in de ochtend beschoten. Het is de derde aanslag op de woning in korte tijd. De politie kon al snel drie verdachten aanhouden.

In een raam van de woning zit een kogelgat. Na de beschieting reed er een auto weg. Een oplettende agent zag een auto rijden waarvan de bestuurder opvallend gedrag vertoonde. De agent besloot de auto te volgen.

Agenten konden de auto staande houden op de Groene Kruisweg in Rotterdam. In de auto zaten drie personen, een 20-jarige man uit Naaldwijk, een 19-jarige man uit Poeldijk en een 17-jarige jongen uit ‘s-Gravenzande. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen. Het drietal is aangehouden, hun rol bij het schietincident wordt onderzocht. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek bij de beschoten woning.

Vorige week vond er in het portiek nog een explosie plaats, toen werden alle woningen in het portiek ontruimd. Deze week, in de nacht van woensdag op donderdag, was het ook raak. Toen werd er een ruit vernield en geprobeerd een explosief naar binnen te gooien, maar dat mislukte.

Vanwege de aanslagen staat er een mobiele camera voor de woning. De woning is donderdag door burgemeester Bert Wijbenga gesloten. Het is nog onbekend waarom de woning doelwit is van aanslagen. De recherche doet verder onderzoek en gaat de aangehouden verdachte verhoren.

Vernieling en poging explosie bij woning Van Beethovensingel in Vlaardingen

0

Bij een woning aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen is in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd een explosief af te laten gaan. Vorige week was bij exact hetzelfde portiek ook een explosie waarbij alle woningen van het portiek ontruimd werden.

Eerst zou er een steen door de ruit van een woning zijn gegooid. Vervolgens werd er geprobeerd een explosief af te laten gaan, maar die kwam volgens de politie niet tot ontploffing. Daarna zouden twee personen hard zijn weggerend. Niemand raakte gewond.

Voor de woning stond al een mobiele camera vanwege een eerdere explosie. De politie doet onderzoek en heeft verschillende sporen veiliggesteld.

Twee tieners (14 & 15) uit Vlaardingen aangehouden voor mislukte explosiepoging in Den Haag

0

De politie heeft twee minderjarigen uit Vlaardingen aangehouden bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag. Het tweetal probeerde bij de woning een explosief af te laten gaan. Het was de derde keer in acht dagen tijd dat daar geprobeerd werd om een explosief af te laten gaan.

Net als bij de vorige pogingen was de politie op tijd ter plaatse om een explosie te verijdelen. Er konden al snel twee jongens worden aangehouden.

Poging

Dinsdagavond rond 21.35 uur werden er personen gezien in een portiek van een woning waar de afgelopen dagen geprobeerd is een explosief te plaatsen. Door verscherpt toezicht was de politie snel ter plaatse en kon een verdachte aanhouden. Niet veel later kon in de omgeving van de Juliana van Stolberglaan een tweede verdachte worden aangehouden.

Het gaat om een 14-jarige en een 15-jarige jongen, beide uit Vlaardingen. Op de Joan Maetsuyckerstraat werd een verdacht pakket aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft vastgesteld dat het om een explosief pakket ging met zoveel springstof dat dit tot schade in de wijde omtrek had kunnen leiden. Het explosief is onschadelijk gemaakt.

In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 februari werd er ook al geprobeerd een explosief te plaatsen bij de woning. Hierbij werden twee verdachten aangehouden, een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel zit nog vast voor de poging. Twee dagen later, op donderdagavond 22 februari, mislukte het explosief materiaal af te laten gaan. De verdachte raakte gewond aan zijn hand en ging er vandoor. Er ontstond geen schade en er is vooralsnog niemand aangehouden.

Link met explosies Rotterdam en Capelle

De gemeente Den Haag heeft na de eerdere twee incidenten de woning op last van de burgemeester voor een maand gesloten. De recherche houdt er rekening mee dat de verdachten of de opdrachtgever van het plaatsen van de explosieven zich vergissen in wie er op het adres op de Juliana van Stolberglaan woont. Het onderzoeksteam vermoedt dat er een link is met explosies bij woningen in Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Auto vliegt in brand tijdens het rijden in Vlaardingen

0

Een auto is zaterdagavond in brand gevlogen tijdens het rijden in Vlaardingen. Op de snelweg rook de bestuurder een brandlucht, uiteindelijk werd de auto stilgezet op de Stadhoudersweg in Vlaardingen. Daar werd een brand onder de motorkap van de auto ontdekt.

De brandweer is met spoed ter plaatse gekomen en heeft de brand geblust. De auto heeft veel schade en kan niet meer verder rijden. Een berger is ter plaatse gekomen om de auto weg te slepen. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een technisch mankement.

Agent trekt taser nadat onwel geworden man agressief wordt naar hulpverleners

0

Wat begon met hulpverlening liep zaterdagochtend uit in een incident waarbij een agent zijn taser moest trekken. Dat gebeurde nadat een onwel geworden man agressief werd naar de agenten en ambulancebroeders.

De hulpdiensten kregen rond 10.30 uur een melding over een man die onwel op het strand in Hoek van Holland zou liggen en slecht aanspreekbaar zou zijn. Toegesnelde agenten hebben zich over de man ontfermd. Toen de man de ambulance in moest, sprong hij daar direct uit. De man was agressief en nam volgens de politie meerdere keren een gevechtshouding aan.

Omdat de man niet naar de agenten luisterde, moest een agent zijn taser trekken en die op de man gericht houden. De man is daarop op zijn knieën gaan zitten, waarop een andere agent hem kon aanhouden. Hij is daarna alsnog nagekeken in de ambulance.

De man had vermoedelijk drugs gebruikt, dat is mogelijk ook de oorzaak van de agressie richting de hulpverleners. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Voor de veiligheid van het ambulancepersoneel reed een agent mee in de ambulance.

Een agent droeg bij dit incident een bodycam en plaatste de beelden na afloop op Instagram:

Burgemeester sluit woning van Vlaardingse loodgieter, veiligheidsrisicogebied ingesteld

0

Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft de woning van de loodgieter Ron van Uffelen voor onbepaalde tijd gesloten. Dat is genomen nadat er afgelopen week opnieuw twee incidenten bij de woning plaatsvonden.

Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht vond er een explosie plaats bij de woning. Daarnaast hield de politie dinsdagavond na een achtervolging een 19-jarige jongen aan die met een explosief bij de woning liep. Daarmee is waarschijnlijk een nieuwe explosie voorkomen.

Woensdagavond is de driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) bijeengekomen om over deze nieuwe incidenten te praten. Uit het politieonderzoek is dusdanige informatie gekomen dat de burgemeester, in overleg met de politie en het OM, heeft besloten de woning van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan opnieuw tot nader order te sluiten. Dit is gisteravond gebeurd. Ook heeft de burgemeester de wijk Park Hooglede aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Wat houdt het instellen van het veiligheidsrisicogebied in?

  • Het veiligheidsrisicogebied is tot nader order geldig in de wijk Park Hooglede.
  • Iedereen die aanwezig is in het aangewezen gebied kan door de politie preventief gefouilleerd worden.
  • Het is verboden voorwerpen bij zich te hebben waarbij een redelijk vermoeden bestaat dat deze bestemd zijn voor het treffen van personen of zaken door vuur of door middel van ontploffing.
  • Wanneer de politie vermoedt dat iemand verboden voorwerpen zoals hierboven genoemd bij zich draagt, staat een ieder toe en werkt een ieder mee aan het op last of vordering van de politie fouilleren en het tonen van de bij zich dragende of hebbende voorwerpen.

Meer informatie over het besluit om Park Hooglede als veiligheidsrisicogebied aan te wijzen is zo spoedig mogelijk te vinden op www.vlaardingen.nl/besluithooglede.

“Ik realiseer mij dat het instellen van een veiligheidsrisicogebied impact heeft op de bewoners van Park Hooglede”, aldus de burgemeester. “Maar met de informatie uit het politieonderzoek kan ik helaas niet anders dan dit te besluiten. Het is nodig om de openbare orde te handhaven en de rust in de wijk weer terug te brengen. Daar werken we samen met politie en OM hard aan en dat zullen we blijven doen totdat de situatie normaliseert.”

De politie is nog altijd druk bezig met het onderzoek. Het OM heeft toegezegd nog meer recherchecapaciteit voor deze zaak in te zetten. De camera’s, de particuliere beveiliging en de extra surveillance door de politie blijft ingezet worden.

Burgemeester Bert Wijbenga: “Het is natuurlijk heel vervelend voor het betrokken gezin, maar ik zie geen kans om het anders te doen. We tasten nog steeds in het duister over de oorzaak van het probleem en willen de kans op nieuwe incidenten zo klein mogelijk maken. Het belang van het betrokken gezin is afgewogen ten opzichte van het belang van de omwonenden. Rust en veiligheid in de buurt geven wij nu de hoogste prioriteit. Daardoor moet het betrokken gezin nu tijdelijk ergens anders wonen.”

 

Storm Louis met zware windstoten op komst: code oranje in heel het land

0

Het KNMI heeft code oranje afgekondigd vanwege storm Louis die zeer zware windstoten met zich meebrengt. Code oranje geldt in Zuid-Holland van 20.00 uur tot 23.00 uur.

Aan de kust zijn windstoten van wel harder dan 120 kilometer per uur mogelijk. Verder landinwaarts liggen de windstoten rond de 100 kilometer per uur. Later vanavond neemt van het westen uit de wind geleidelijk in kracht af.

Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

Opnieuw explosie in Vlaardingen, acht woningen ontruimd

0

Dinsdagavond is er een explosief afgegaan bij de ingang van een portiek aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen. Vanwege de rookontwikkeling in het portiek werden er acht woningen tijdelijk ontruimd.

De explosie vond rond 23:55 uur plaats. Het portiek hing vol met rook en meerdere ruiten bij de ingang waren gesneuveld. Uit voorzorg werden de woningen ontruimd. Politie en brandweer kwamen met spoed op de explosie af. Van brand was geen sprake. Wel is een ambulance ter plaatse gekomen om een aantal personen te controleren op het inademen van rook. Voor zover bekend hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

Nadat het portiek was geventileerd heeft de brandweer metingen verricht. De politie heeft diverse sporen veiliggesteld en doet verder onderzoek.