6.4 C
Maassluis
vrijdag, maart 1, 2024

Nieuwe noodverordening van kracht in Maassluis

- Advertentie-

In regio Rotterdam-Rijnmond, waaronder Maassluis, is sinds 29 april 2020 een nieuwe noodverordening van kracht. Deze noodverordening vervangt de noodverordening van 30 maart. De nieuwe regels zijn het gevolg van de eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De noodverordening is nodig om te zorgen dat deze coronamaatregelen ook gehandhaafd kunnen worden.

Belangrijkste veranderingen
De belangrijkste veranderingen in de nieuwe noodverordening ten opzichte van de versie van 30 maart 2020 zijn:

  • Kinderen tot en met 12 jaar mogen weer georganiseerd sporten en bewegen onder begeleiding van een professional of sportvereniging.
  • Kinderen van 13 tot en met 18 jaar mogen weer georganiseerd sporten en bewegen onder begeleiding van een professional of sportvereniging, indien zij 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Evenementen zijn afgelast tot 1 september.
  • Basisscholen, speciaal onderwijs en kinderopvang gaan vanaf 11 mei 2020 weer open.
  • Dagverblijf van 7.00 tot 22.00 uur op recreatieparken, campings, strandhuisjes en in de jachthavens is weer toegestaan. Overnachten blijft vooralsnog verboden.

Ongewijzigde maatregelen
De belangrijkste maatregelen die ongewijzigd blijven zijn:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis. Voelt u zich niet lekker? Moet u hoesten, niesen of heb je koorts? Blijf dan altijd thuis.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Gedeelde sanitaire voorzieningen op recreatie- en vakantieparken blijven gesloten.
  • Het uitoefenen van contactberoepen blijft tot 20 mei 2020 niet toegestaan.

Handhaving maatregelen
De politie en gemeenten werken samen aan het handhaven van de maatregelen. Zowel de politie als Handhaving en Toezicht kunnen organisatoren, ondernemers en inwoners aanspreken op het niet naleven van de noodverordening. Handelen in strijd met de noodverordening is een overtreding waar een last onder dwangsom of een boete voor kan worden opgelegd.

Meer informatie
Meer informatie en actuele informatie zijn te vinden op de webpagina’s van Rijnmond Veilig over het coronavirus. Daarnaast is informatie beschikbaar op de website van het RIVM en de website van de Rijksoverheid. U kunt met uw vragen ook bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800–1351.

Noodverordening
Lees de volledige noodverordening (29 april 2020).

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-