18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Nepagent slaat bij meerdere woningen toe in Maassluis; politie start zoekactie met helikopter

- Advertentie-

De politie is woensdagmiddag een zoekactie gestart met onder andere een politiehelikopter naar een nepagent in Maassluis. De nepagent pleegde babbeltrucs bij verschillende woningen in Maassluis. Het gaat om een donkergetinte man, midden 30 jaar, kaal en droeg een politievest.

Hij sloeg vanmiddag onder meer toe op de Nachtegaallaan in Maassluis. Na de babbeltruc daar startte de echte politie direct een zoekactie. Er is ook gezocht met een politiehelikopter, maar de nepagent is niet meer aangetroffen.

Kort daarna sloeg de nepagent weer toe, dit keer in een flatgebouw aan de Merellaan. Vermoedelijk heeft de nepagent ook bij andere woningen toegeslagen. Wat de nepagent allemaal heeft gestolen, wordt nog onderzocht. De politie doet verder onderzoek.

De babbeltruc door een nepagent is een ’trend’ aan het worden onder criminelen. Bij een babbeltruc kan de nepagent bijvoorbeeld een pinpas en pincode afhandig maken. Ook kan de agent zichzelf naar binnen praten, waarna er dingen worden gestolen. Lees hier meer over hoe je oplichting door een nepagent kan voorkomen: Opgelicht door nepagenten?

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-