5.2 C
Maassluis
dinsdag, april 23, 2024

Motorrijder die kind (7) aanreed in Maassluis scheurde kort daarvoor met hoge snelheid langs politiecontrole

- Advertentie-

De motorrijder die dinsdagavond rond 18:45 uur met forse snelheid een kind aanreed op de Westlandseweg in Maassluis reed kort daarvoor met hoge snelheid langs een politiecontrole. Volgens een getuige zou de motorrijder op diezelfde weg ook een ‘wheelie’ hebben getrokken.

Agenten hielden gisteravond samen met de Belastingdienst een controle op de Westlandseweg. Tijdens de controle reed de motorrijder met hoge snelheid voorbij. ”Een motoragent kreeg van agenten op de controleplaats door dat er een motorrijder met grote snelheid langs hen was gereden. Toen de motoragent op zoek ging naar de motorrijder, zag hij dat er een ongeval gebeurd was”, vertelt een politiewoordvoerster aan 112Maasmedia. ”Er heeft dus geen achtervolging plaatsgevonden”, benadrukt de woordvoerster.

De motorrijder had op de Westlandseweg een fietsend jongetje van 7 jaar aangereden. Het jongetje raakte ernstig gewond en was niet meer aanspreekbaar, er is voor hem onder meer een traumahelikopter ter plaatse gekomen. De motorrijder, een 27-jarige man uit Pijnacker, kon direct worden aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van een ongeval met zwaar letsel tot gevolg.

Het jongetje werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Over de huidige toestand van het 7-jarige jongetje kan de politie niets over zeggen. De motorrijder is woensdagmiddag in verzekering gesteld op het politiebureau, dat betekent dat de motorrijder maximaal 3 dagen langer wordt vastgehouden voor onderzoek.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-