17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Motoragent onderweg naar kindje in nood in Maassluis ernstig gehinderd; politie doet onderzoek

- Advertentie-

De politie doet onderzoek naar het ernstig hinderen van een motoragent die met spoed onderweg was naar een kind in nood in Maassluis, dat laat de politie weten aan 112Maasmedia.

De motoragent die met zwaailichten en sirene onderweg was naar een kind dat aan het verdrinken was, werd opzettelijk ernstig gehinderd door een scooterrijder. De scooterrijder reed opzettelijk in de weg, remde gevaarlijk waar de motoragent op moest anticiperen en maakte trappende bewegingen naar de motoragent. De motoragent is gelukkig niet gewond geraakt.

De scooterrijder is ontkomen, omdat de motoragent met spoed door moest naar een 112-melding en daardoor geen achtervolging kon starten. De motivatie om de scooterrijder nog op te pakken is groot onder agenten. De woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek naar de scooterrijder nog altijd bezig is.

Spoedrit
Het incident gebeurde op 4 juni even voor 12:45 uur toen de motoragent onderweg was naar een melding van een voertuig te water op de Haven in Maassluis waarbij een kind nog in een zinkende auto zat. Voor de melding kreeg de motoragent van de meldkamer toestemming voor het gebruik van optische en geluidssignalen, ook wel bekend als zwaailichten en sirene.

Naast de motoragent reden nog meerdere andere politiewagens met spoed naar de melding. Tijdens de spoedrit van de motorrijder kwam er een scooterrijder bij hem rijden die hem ernstig hinderde. ”De scooter begon het in de weg rijden, het schoppen en gevaarlijk remmen vanaf de Noorddijk”, vertelt Jesse Brobbel, politiewoordvoerder van de eenheid Rotterdam aan 112Maasmedia.

Vanaf de Noorddijk werd er gereden naar de Heldringstraat, Elektraweg, Nijverheidstraat, Arie Krijgmanstraat, Industrieweg en Chopinstraat. De motoragent hoorde tijdens de spoedrit dat er voldoende politiewagens ter plaatse waren bij de melding van de auto in het water, het kindje bleek gelukkig uit de auto te zijn gered. Bij de melding was de motoragent niet meer nodig.

Echter kreeg de motoragent direct een volgende spoedmelding in Maassluis, namelijk van een heterdaad inbraak in een woning. De motorrijder besloot met spoed naar de heterdaad inbraak te gaan en kon daardoor niet de scooterrijder achtervolgen.

Onderzoek
Een politiewoordvoerder vertelt aan 112Maasmedia dat de politie zeker nog onderzoek doet naar de scooterrijder. De actie van de scooterrijder zou voor veel boosheid hebben gezorgd onder agenten, die daardoor erg gemotiveerd zijn om de scooterrijder op te sporen en aan te houden.

In 2021 kwam er een motoragent om het leven in Rotterdam nadat hij opzettelijk werd doodgereden. Met deze gebeurtenis in het achterhoofd en het ernstig hinderen en trappen naar een agent die onderweg is om een kindje te redden, willen agenten niets liever dan de scooterrijder oppakken.

Het onderzoek loopt dan ook nog volop. Beschik jij over camerabeelden in de eerder genoemde straten en is daar op 4 juni rond 12:45 iets op te zien dat de politie kan gebruiken voor het onderzoek? Bel dan zeker met de politie via 0900-8844. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000!

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-