9.7 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Minimaal 100 euro boete en strafblad-aantekening bij afsteken van vuurwerk

- Advertentie-

Wie vuurwerk afsteekt loopt risico op een boete van minimaal 100 euro en een strafblad-aantekening, dat heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bekendgemaakt.

“Als mensen meer vuurwerk op zak hebben of illegaal vuurwerk, kunnen de boetebedragen flink oplopen. Doe nou alsjeblieft verstandig mensen, leef dat verbod na” aldus minister Grapperhaus.

De minister denkt dat het vuurwerkverbod goed gehandhaafd kan worden, maar hij hoopt dat het niet zover hoeft te komen. ”We doen het om de zorg te ontlasten.” Het knal- en siervuurwerk is verboden. Sterretjes, knalerwtjes, trektouwtjes en carbidschieten worden wel toegestaan.

40 miljoen
De vuurwerkbranche krijgt 40 miljoen euro compensatie voor het (eenmalige) vuurwerkverbod met Oud en Nieuw. Het kabinet realiseert zich dat de ondernemers die het vuurwerk al hebben ingekocht door het vuurwerkverbod geen geld kunnen verdienen. De verkopers mogen ook het ingekochte siervuurwerk opslaan voor de handel volgend jaar. “We denken dat we de branche op een nette manier compenseren”, zei staatssecretaris Van Veldhoven van Milieu na afloop van de ministerraad. Dat meldt de NOS.

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-