17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Messen, drugs en auto’s in beslag genomen bij grootschalige verkeerscontroles in Maasland en Maassluis

- Advertentie-

De politie heeft donderdag 21 september in Maassluis en Maasland twee grote verkeerscontroles gehouden. Daarbij zijn messen, drugs en auto’s in beslag genomen.

Op de Dr. Albert Schweitzerdreef in Maassluis en de Oude Veiling in Maasland stonden tientallen agenten tot ongeveer 21.00 uur in de avond. Op de locatie in Maassluis was ook de Belastingdienst, Douane, Justitie met een drugshond en de Forensische Opsporing aanwezig. De Forensische Opsporing was aanwezig voor het controleren van mogelijke verborgen ruimtes en spullen die mogelijk van diefstal afkomstig waren.

De drugshond snuffelde bij veel automobilisten en voertuigen rond, op zoek naar verdovende middelen. Door de drugshond trof de politie 7 keer gebruikershoeveelheden softdrugs aan. Daarnaast werden er 2 messen en drie keer lachgas in beslag genomen. De Belastingdienst inde bijna 25.000 euro aan openstaande schulden en nam 2 voertuigen in beslag.

Daarnaast werd in Maassluis een tiental bekeuringen uitgeschreven. Twee keer voor het rijden met een telefoon in de hand, zes keer voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en verschillende bekeuringen voor andere zaken. Ook stak er een scherp voorwerp uit bij een voertuig, daar heeft de automobilist een bekeuring voor gekregen. Verder hebben vier scooters een zogeheten ‘wacht op keuren’ melding gekregen, aangezien de scooters harder reden op de rollerbank dan toegestaan is.

Op de controle locatie aan de Oude Veiling in Maasland controleerde de politie honderden voertuigen en tientallen scooters. Hierbij waren de Belastingdienst en de Douane niet aanwezig. In Maasland hadden twee automobilisten softdrugs bij zich. Daarnaast bleek een automobilist te rijden onder invloed. Verder bleek er een scooter niet te voldoen aan de gestelde inrichtingseisen, een kind vervoerd te worden zonder verplicht kinderzitje en had een voertuig de tenaamstelling niet in orde. Daarnaast werden er bekeuringen uitgeschreven voor verschillende andere overtredingen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-