6.4 C
Maassluis
vrijdag, maart 1, 2024

Mes aangetroffen bij preventief fouilleren bij Metrostation Maassluis-West

- Advertentie-

De politie heeft vrijdagmiddag 22 januari een mes aangetroffen bij het preventief fouilleren bij Metrostation Maassluis-West.

De politie fouilleerde een persoon en trof een mes aan. Het mes is in beslag genomen. Enkele weken geleden trof de politie ook een mes aan bij een persoon tijdens het preventief fouilleren in Maassluis.

Risico gebieden
De drie metrostations in Maassluis en de directie omgeving rond die stations zijn sinds september 2020 (voor een periode van een half jaar) door de burgemeester aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie in deze periode de mogelijkheid heeft om mensen in dit gebied preventief te fouilleren.

Met de maatregel sloot de burgemeester aan bij het beleid van zijn collega’s in andere gemeenten langs de metrolijn. Ook daar wordt preventief gefouilleerd. De burgemeesters willen zo wapenbezit terugdringen en voorkomen dat de openbare orde wordt verstoord en dat de veiligheid in gevaar komt. Een veiligheidsrisicogebied is een gebied dat voor iedereen toegankelijk is en waar een hoog risico op overtredingen is.

De officier van justitie geeft de politie toestemming om preventief te fouilleren tussen bepaalde tijdstippen. De politie kan dan personen fouilleren en vervoermiddelen en bagage doorzoeken op vooral wapens en messen zonder dat er een concrete verdenking bestaat.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-