Maassluis

Mes aangetroffen bij preventief fouilleren bij metrostation Maassluis-Centrum

De politie heeft zaterdagavond 12 juni een stanleymes aangetroffen bij een persoon bij station Maassluis-Centrum.

De politie controleerde de man en trof bij fouillering het stanleymes aan. Het mes is in beslag genomen en de man heeft een waarschuwing tot wijkverbod opgelegd gekregen.

De drie metrostations in Maassluis en de directie omgeving rond die stations zijn in maart dit jaar voor een periode van nog eens zes maanden door de burgemeester aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie in deze periode van april tot oktober de mogelijkheid heeft om mensen in dit gebied preventief te fouilleren.

Wapenbezit terugdringen
Met de maatregel sluit de burgemeester aan bij het beleid van zijn collega’s in andere gemeenten langs de metrolijn. Ook daar wordt preventief gefouilleerd. De burgemeesters willen zo wapenbezit terugdringen en voorkomen dat de openbare orde wordt verstoord en dat de veiligheid in gevaar komt. Een veiligheidsrisicogebied is een gebied dat voor iedereen toegankelijk is en waar een hoog risico op overtredingen is.

Zonder concrete verdenking
De officier van justitie geeft de politie toestemming om preventief te fouilleren tussen bepaalde tijdstippen. De politie kan dan personen fouilleren en vervoermiddelen en bagage doorzoeken op vooral wapens en messen zonder dat er een concrete verdenking bestaat.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *