17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Mensen zonder rijbewijs maken regelmatig gebruik van deelscooters in Maassluis

- Advertentie-

Je hebt ze vast wel eens zien staan in Maassluis; de groene deelscooters van Go Sharing. Via een app op je mobiele telefoon kan je een deelscooter huren. Ook mensen zonder rijbewijs maken hier gebruik van.

De politie in Maassluis controleert met regelmaat scooterrijders die opvallen door hun rijgedrag. Vooral de scooterrijders die gebruik maken van een deelscooter blijken met regelmaat niet in het bezit van een rijbewijs. Buiten het feit dat dit strafbaar is en geld kost, is het ook gevaarlijk. De gevolgen na een ongeval zijn niet te overzien. Zonder rijbewijs ben je namelijk niet verzekerd. Je mag vanaf 16 jaar en met een geldig rijbewijs gebruik maken van de GO Sharing e-scooters

Om op de deelscooter te kunnen rijden heb je een account nodig. Bij dit account moet je laten zien dat je een geldig rijbewijs hebt. Mensen zonder rijbewijs maken dus vaak gebruik van een account van een ander. De eigenaar van het account krijgt dan een boete van 500,- euro.

Go Sharing, de eigenaar van de deelscooter, neemt ook passende maatregelen tegen scooterrijders die rijden zonder rijbewijs en gebruik maken van een account van een ander. Maatregelen de Go Sharing kan nemen zijn;

  • Boete voor de scooter uitzonderlijk vies achterlaten € 50;
  • Boete voor de scooter buiten het servicegebied achterlaten € 75;
  • Boet voor voertuig achter laten op niet openbaar toegankelijk gebied of plaats € 500;
  • Boet voor minderjarig gebruik of zonder rijbewijs rijden € 500;
  • De huurder kan aansprakelijk worden gesteld voor ontstane schade aan het voertuig;
  • GO Sharing kan te allen tijden het account blokkeren voor het gebruik van de scooter.

Parkeeroverlast
Met regelmaat worden scooters verkeerd geparkeerd in Maassluis. Zo staan er scooters midden op de stoep, blindengeleide paden en op andere plekken waar de scooters in de weg staan. ”De scooters worden gemonitord, daarnaast zal de handhaving samen met Go Sharing de gebruikers die overlast veroorzaken aanspreken op hun gedrag.” Aldus de gemeente Maassluis op Twitter.

 

 

 

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-