17.9 C
Maassluis
woensdag, mei 29, 2024

Meisje (14) moet via balkon en dak vluchten in Vlaardingen bij seksdate met 29-jarige man

- Advertentie-

Een 29-jarige man stond onlangs voor de rechter vanwege een seksafspraak met een 14-jarig meisje in Vlaardingen. Na de seksafspraak moest het meisje vluchten via het balkon en het dak van de woning, aangezien de ex-vriendin van de verdachte voor de deur stond. De 29-jarige man is door de rechtbank veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor het seks hebben met een meisje onder de 16.

Snapchat
De 29-jarige man en het 14-jarige meisje kwamen begin maart 2022 met elkaar in contact via Snapchat. Vrijwel direct was het contact seksueel van aard. De 29-jarige verdachte vroeg het 14-jarige meisje om intieme foto’s te sturen.

Op 3 maart 2022 spraken de twee met elkaar af om seks te hebben. Het 14-jarige meisje reisde per trein naar Schiedam, waar de verdachte haar heeft opgehaald. Samen reden ze naar Vlaardingen, naar de woning van de ex-vriendin van de verdachte.

Seksdate
In de woning drinken de twee alcohol en gebruiken ze lachgas. Vervolgens hebben de 29-jarige man en het 14-jarige meisje meerdere malen seks, dat de verdachte gefilmd heeft. Toen de volgende dag de ex-vriendin voor de deur stond, heeft de verdachte het slachtoffer verzocht via het balkon het huis te verlaten. Het slachtoffer is vervolgens daadwerkelijk via het balkon en het dak uit het huis gevlucht. Daarna heeft de ex-vriendin, die hier door een alerte buurman over werd aangesproken, het 14-jarige meisje opgevangen. ”De verdachte moet hebben begrepen dat het slachtoffer minderjarig was. Zij heeft tegen hem gezegd dat haar ouders op vakantie waren”, zo stelt de rechtbank in de uitspraak.

Uit de verklaring van de ouders van het 14-jarige meisje blijkt dat het incident veel gevolgen heeft gehad. Hun dochter is een kwetsbaar en beïnvloedbaar meisje die hiervoor in behandeling was. De gebeurtenis in maart 2022 heeft haar nachtmerries bezorgd en ze heeft lang last gehad van buikpijn. Kort na het voorval is ze uit bescherming naar een gesloten instelling gegaan.

Straf
Volgens de rechtbank was de verdachte slechts uit op bevrediging van zijn eigen lustgevoelens. ”Hij heeft zich geen rekenschap gegeven van de kwetsbaarheid van het minderjarige slachtoffer. De omstandigheid dat verdachte samen met het slachtoffer alcohol en lachgas heeft gebruikt, had hem moeten doen beseffen dat dit haar extra kwetsbaar en minder in staat maakte om haar grenzen te bepalen”, aldus de rechtbank in de uitspraak.

Ook rekent de rechtbank het de verdachte aan dat hij, toen zijn ex-vriendin voor de deur stond, het slachtoffer heeft verzocht via het balkon het huis uit te gaan. ”Dit is niet alleen gevaarlijk en respectloos, maar bevestigt ook het beeld dat de verdachte bij het plegen van dit feit alleen aan zichzelf dacht”, stelt de rechtbank.

De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Ook moet hij het meisje een schadevergoeding betalen van ruim 3400 euro.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-