13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Meerdere woningen zonder water vanwege defecte hydrofoorpomp Richard Hollaan in Maassluis

- Advertentie-

Op de Richard Hollaan in Maassluis hebben meerdere woningen op hogere etage(s) geen water vanwege een defecte hydrofoorpomp. Het gaat om 14 woningen die zonder water zitten.

Woningcorporatie Vestia laat weten aan 112Maasmedia dat er druk gewerkt wordt aan een oplossing. ‘Het is warm weer, dus dan is het sowieso extra vervelend om zonder water te zitten. Er is beneden in de flat een kast opengezet waar een kraan in staat. Bewoners kunnen met de lift naar beneden en daar drinkwater halen’, vertelt de woordvoerster van Vestia aan 112Maasmedia.

Het gaat om een defecte hydrofoorpomp. ‘Zo’n pomp regelt de waterdruk op hogere etages. Omdat de pomp defect is hebben diverse woningen geen water’, aldus de woordvoerster van Vestia aan 112Maasmedia. ‘Morgenochtend wordt er een noodvoorziening geplaatst zodat de bewoners morgenochtend weer water hebben. Maandag gaan we aan de slag voor reparatie’, vertelt de woordvoerster van Vestia.

‘Een aantal bewoners wassen zich nu met flesjes water’, vertelt een buurtbewoner aan 112Maasmedia. Ook de toiletten kunnen al uren niet doorgespoeld worden.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-