6.4 C
Maassluis
vrijdag, maart 1, 2024

Meerdere koeien overleden na vrijkomen Waterstofsulfide (H2S) in stal in Maasland

- Advertentie-

De brandweer van Maasland werd woensdagmiddag 1 april gealarmeerd voor een melding van vreemde lucht in een stal aan de Broekpolderweg in Maasland. Ook een officier van dienst en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) kwam ter plaatse.

Toen de brandweer van Maasland ter plaatse kwam werd er een verhoogde concentratie Waterstofsulfide (H2S) gemeten. Het gevaarlijke gas is vrijgekomen bij het mixen van mest, zo bevestigt de woordvoerder van brandweer Haaglanden.

Hierop heeft de brandweer een deel van de stal ontruimd, meerdere koeien zijn naar buiten gehaald. Er waren helaas al 3 koeien overleden.
De brandweer heeft de stal geventileerd, na het ventileren heeft de brandweer nog een meting gedaan, er bleek geen verhoogde concentratie Waterstofsulfide (H2S) meer aanwezig te zijn.

Wat is Waterstofsulfide?
Waterstofsulfide ontstaat bij de rotting van vele zwavelhoudende organische stoffen, en bij het mixen van mest.
Het kan al in zeer lage concentraties door de geur worden waargenomen, maar bij langdurige blootstelling of hoge concentraties gaat de intensiteit van de geurgevoeligheid achteruit. Door de giftigheid ervan is het inademen van ook lage concentraties waterstofsulfide gedurende langere tijd gevaarlijk.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-