17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Meerdere geweldsincidenten Hoogstraat in Maassluis; buurtbewoner opnieuw mishandeld

- Advertentie-

In de Hoogstraat in Maassluis hebben afgelopen tijd meerdere geweldsincidenten plaatsgevonden. Ook geven meerdere buurtbewoners aan overlast te hebben van hangjongeren. Eerder werd er op de Hoogstraat ook al een man in elkaar geslagen nadat hij een overlastgevende jongen had aangesproken op zijn gedrag.

Lees ook: Aad (48) sprak overlastgevende jongen aan in Maassluis en werd volledig in elkaar geslagen: ‘Het letsel is enorm’

Mishandeling
Het is zondag 19 juni rond 17.30 uur als een man thuiskomt op zijn scooter. De scooter van de man had schade, de man maakte hier een foto van. In de straat staat een groep hangjongeren. De groep jongeren kwam op de man af, een jongen zei ‘ben je nou foto’s van ons aan het maken?’. 

‘Toen werden ze boos en toen begon de mishandeling’, vertelt de mishandelde man aan 112Maasmedia. Ook buren komen naar buiten om te helpen, andere buren belden direct 112. De politiewagen van Maassluis was druk met een melding, er moest gewacht worden op een politiewagen uit Hoek van Holland.

Toen werden ze boos en begonnen ze mij te mishandelen

Nadat meerdere buurtbewoners buiten staan, stoppen de jongeren. De jongeren stonden daarna enige tijd op de hoek met de Wip. Toen de politie kwam aangereden, gingen de jongeren er rennend vandoor. De jongeren staan op beelden, deze beelden liggen inmiddels bij de politie. 112Maasmedia heeft de beelden ingezien. Een aantal van deze jongeren zijn bekend naar aanleiding van eerdere incidenten in Maassluis.

Ook een ambulance kwam ter plaatse. De mishandelde man moest naar het ziekenhuis voor hechtingen. Ook heeft hij nog altijd last van zijn knie door de mishandeling. De man werd in november vorig jaar ook al mishandeld in de Hoogstraat. Mogelijk gaat het om dezelfde daders. ‘Bij de mishandeling riep een jongen naar mij: ‘we hebben je van de winter ook al te pakken gehad”, vertelt de mishandelde man aan 112Maasmedia.

We hebben je van de winter ook al te pakken gehad

‘Het onderzoek naar het geweldsincident van zondag 19 juni is nog gaande, daarin zijn nog geen aanhoudingen verricht. Voor de zware mishandeling in november zijn geen verdachten aangehouden’, vertelt een politiewoordvoerster aan 112Maasmedia.

Het slachtoffer heeft binnenkort een gesprek samen met de burgemeester en de politie. ‘Hier moet echt wat aan gedaan worden. Als de jongeren hier in de straat hangen voel ik me gewoon niet veilig nadat ik weet dat ze gewelddadig zijn’, vertelt de vrouw van het mishandelde slachtoffer.

Tweede mishandeling
Een dag later heeft er opnieuw een mishandeling plaatsgevonden in de Hoogstraat in Maassluis. Toen werd er een jongen mishandeld, vertellen buurtbewoners aan 112Maasmedia. Agenten zijn bij meerdere buurtbewoners aan de deur geweest om te vragen of iemand iets gezien of gehoord heeft of over camerabeelden beschikt.

In mei vond er ook een geweldsincident plaats in de Hoogstraat. Toen werd er een jongen een bloedneus geslagen. Deze jongen wilde uiteindelijk geen aangifte doen. De politie heeft daarom ook geen onderzoek gestart naar deze mishandeling.

Overlast
Meerdere buurtbewoners vertellen aan 112Maasmedia last te hebben van overlast door hangjongeren. Een aantal buurtbewoners krijgt ook wel eens wat mee van de geweldsincidenten. ‘Het zijn jongeren die niet terugdeinzen voor geweld’, vertelt een buurtbewoner.

Onderzoek
De politie doet onderzoek. Beschikt u over camerabeelden van één van de mishandelingen of heeft u meer informatie voor de politie? Bel 0900-8844! Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel 0800-7000!

 

 

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-