18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Mannen staan met vuurwapen voor woning Jasmijnstraat in Maassluis; agenten trekken vuurwapen bij aanhouding

- Advertentie-

Dinsdagochtend 29 augustus heeft de politie drie mannen aangehouden, twee mogelijke vuurwapens en een aantal messen aangetroffen na een melding dat er mannen met een vuurwapen voor een woning stonden aan de Jasmijnstraat in Maassluis.

Rond 09:15 uur in de ochtend kreeg de 112-meldkamer een melding dat er twee mannen met een vuurwapen bij een voordeur van een woning aan de Jasmijnstraat in Maassluis stonden. Direct werd er groots op de melding ingezet, veel agenten in kogelwerende vesten gingen op de melding af.

Bij aankomst van de politie waren de mannen er al vandoor gegaan in een voertuig. Door goed en snel onderzoek van de politie kwamen agenten de auto op het spoor. Na een kleine achtervolging werd het voertuig gestopt op de Holysingel in Vlaardingen. Daar hebben agenten een ‘Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten’ (BTGV) uitgevoerd. Dat is een procedure waarbij agenten hun vuurwapen trekken en de inzittenden van het voertuig met hun handen omhoog uit de auto praten.

In het voertuig zaten drie personen, zij zijn alle drie aangehouden. Het gaat om mannen van 18, 24 en 38 jaar oud. ”In de auto zijn 2 vuurwapengelijkende voorwerpen aangetroffen en een aantal messen”, vertelt de politie aan 112Maasmedia.

Waarom de gewapende mannen voor de woning stonden, wordt nog onderzocht door de politie. Buurtbewoners melden aan 112Maasmedia dat bij de woning vaker onwenselijke mensen voor de deur staan of over de vloer komen. Of de aangetroffen wapens echt zijn, wordt nog onderzocht. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-