17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Man zwaait met flink mes en springt voor auto’s in straten in wijk Het Balkon in Maassluis

- Advertentie-

Een man met een mes heeft woensdagavond 8 maart voor onrust gezorgd in een aantal straten in wijk Het Balkon in Maassluis. De man liep met een groot mes over straat en heeft voertuigen tot stoppen gedwongen terwijl hij het mes toonde. ‘We hebben er meerdere meldingen over ontvangen’, vertelt de politie aan 112Maasmedia.

Man met flink mes
Op camerabeelden is te zien hoe een man om 23:01 uur over de Jacob van Heemskercklaan in Maassluis loopt en vervolgens de Vuurbaak oploopt. Op de beelden is een flink mes te zien in de rechterhand van de man. Vanaf de Vuurbaak rijdt op dat moment een auto richting de Jacob van Heemskercklaan in Maassluis.

Op de beelden is te zien hoe de man met het mes begint te rennen, de weg op springt en met het mes in zijn handen voor de auto gaat staan. Vervolgens loopt hij naar de bestuurderskant toe. De automobiliste zag op dat moment het grote mes en wist direct weg te rijden en later de politie te bellen.

De man loopt verder en volgens een buurtbewoner heeft de man even later opnieuw een auto tot stoppen gedwongen. Ook deze automobilist wist weg te rijden. Wat de man nog meer precies heeft gedaan, is onbekend en wordt uitgezocht door de politie.

Niemand aangehouden
”We hebben er meerdere meldingen over ontvangen, de meldingen gingen over een man die met een mes stond te zwaaien. We hebben in de omgeving gezocht, maar niemand meer aangetroffen en dus ook niemand kunnen aanhouden. Er is niemand gewond geraakt.” Vertelt Wessel Stolle, woordvoerder van de politie eenheid Rotterdam aan 112Maasmedia.

Wat de beweegredenen van deze man waren, wordt nog door de politie onderzocht. ”We doen momenteel onderzoek naar wie deze man is en waarom hij dit gedrag vertoonde”, vervolgt de politiewoordvoerder.

Buurtonderzoek
Agenten hebben in de loop van donderdag 9 maart een buurtonderzoek gehouden en daarbij langs geweest bij diverse woningen in wijk Het Balkon in Maassluis. Hierbij zijn diverse personen gesproken en camerabeelden veiliggesteld. De politie doet verder onderzoek.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-