Archief
Maassluis

Man veroordeeld tot 80 dagen cel na bedreiging van meerdere mensen in Maassluis

Een man is eerder deze maand veroordeeld tot een gevangenisstraf van 80 dagen voor bedreiging van zes verschillende mensen in Maassluis.

De mensen die bedreigd werden zijn personen in zijn directe leefomgeving, namelijk zijn buren of bekenden van zijn buren. Deze personen hebben zich daardoor zeer onveilig gevoeld en zij hebben zich zorgen gemaakt om hun eigen veiligheid en die van hun naasten. Het gedrag van de verdachte heeft op verschillende momenten veel onrust en gevoelens van onveiligheid teweeggebracht.

De man heeft op 26 april, 29 mei en 16 augustus 2019 bij zijn woning in Maassluis in totaal zes mensen mondeling heeft bedreigd met de dood of het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Op 16 augustus 2019 zou hij daarbij een hamer hebben getoond en op 29 mei 2019 zou hij een mes achter zijn rug hebben gehouden.

16 augustus 2019
Op 16 augustus 2019 heeft de man drie mensen bedreigd bij zijn woning in Maassluis. Hij dreigde met de dood en/of met zware mishandeling. Zo zei de verdachte tegen een slachtoffer ”ik maak je dood”, daarnaast toonde hij hierbij een hamer en maakte hij een beweging alsof hij de keel van het slachtoffer zou doorsnijden.

De verdachte ging met twee vingers horizontaal over zijn keel terwijl hij het slachtoffer aankeek. Tegen het tweede slachtoffer zei hij: ‘Ik ga je k*****gezicht snijden, ik snij je tanden eruit” en “ik snij heel je k*****gezicht kapot”. Daarnaast heeft hij die dag ook een derde persoon bedreigd.

26 april 2019
Op 26 april 2019 heeft de man twee andere mensen bedreigd in Maassluis. Beide personen werden met de dood bedreigd. Zo zei hij tegen een slachtoffer: ‘Ik kom naar beneden. Ik maak je af’ en tegen een ander slachtoffer ‘ik maak je dood. Kijk niet naar mij!’.

29 mei 2019
Op 29 mei 2019 heeft de verdachte nog een ander persoon bedreigd. Zo zei verdachte tegen een slachtoffer; ‘wacht maar, ik kom je pakken dan zal je wel zien. Daarnaast hield de verdachte een voorwerp achter zijn rug wat leek op een mes.

Reclassering Nederland heeft op 9 juli 2020 een rapport over de verdachte opgesteld, waaruit blijkt dat de verdachte niet meewerkt aan enig onderzoek en geen hulpverlening toelaat. De verdachte heeft een strafblad, hij is namelijk in 2017 veroordeeld voor vergelijkbare misdrijven.

Uitspraak
De verdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 80 dagen. De verdachte heeft in voorarrest al 80 dagen vast gezeten. Daarnaast moet de man 1000,- euro aan immateriële schade betalen aan een slachtoffer.

 

 

 

 

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *