17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Man rijdt in op agenten na wilde achtervolging: politie schiet man neer in Den Hoorn

- Advertentie-

De politie heeft woensdagmiddag 10 mei een verdachte neergeschoten na een achtervolging door de regio Rotterdam en Den Haag. De achtervolging kwam uiteindelijk tot een einde op de Gantel in Den Hoorn waar de vluchtende automobilist inreed op agenten. Hierop is door de politie geschoten en is de verdachte geraakt, hij raakte hierbij zwaargewond.

Het incident begon op de A15 bij Barendrecht, waar de verdachte met asociaal rijgedrag reed, een stopteken negeerde en er met hoge snelheid vandoor ging. Dit liep uit in een achtervolging over de A4 in de richting van Den Haag. Op de Gantal in Den Hoorn reed de automobilist achteruit in op agenten. Een agent voelde zich genoodzaakt te schieten.

Na het schieten werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter groots gealarmeerd. De verdachte is op straat behandeld en hierna met spoed, onder begeleiding van de politie vervoerd naar het ziekenhuis.

De auto van de verdachte is tegen de railing van een brug tot stilstand gekomen. De politie doet ter plaatse groot onderzoek.

Foto’s: District8

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-