16.6 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

Man rent met mes op agenten af in Den Hoorn; politie schiet de verdachte neer

- Advertentie-

Nadat agenten vanochtend een 23-jarige man uit Den Hoorn hebben neergeschoten op de Woudseweg in Den Hoorn zijn medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) inmiddels bezig met een groot onderzoek.

Omstreeks 13:10 voelde agenten die afkwamen op een melding van brandstichting zich genoodzaakt om een man (23) neer te schieten. De man kwam bij aankomst van de agenten direct met een mes op hen afgerend, ondanks de inzet van pepperspray en volgens getuigen meerdere waarschuwingsschoten voelde de politieagent(en) zich genoodzaakt gericht te schieten.

De verdachte raakte hierbij zwaargewond, onder andere traumahelikopter kwam ter plaatse, medisch personeel heeft zich lange tijd ontfermd over de verdachte. Uiteindelijk is de verdachte, met spoed en onder motorbegeleiding vervoerd naar het ziekenhuis. Om de verdachte zo snel mogelijk bij het ziekenhuis te krijgen werd de ambulance begeleid door politiemotoren.

De politie creëerde direct een groot Plaats Delict (PD). Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) en medewerkers van de Rijksrecherche zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen op het PD. Ook de vermoedelijke woning van de verdachte is een onderdeel van het onderzoek. De brandweer is hier nog ter plaatse gekomen om te controleren of er geen sprake was van een gaslekkage.

Medewerkers van de FO hebben onder andere een huls en het mes van de verdachte veiliggesteld, ook zijn overige sporen veiliggesteld. Het gehele PD is door een 3D camera in beeld gebracht. De betrokken agenten worden gehoord door de Rijksrecherche die het gebruik van het vuurwapen gaat beoordelen.

Foto’s: District8

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-