11.6 C
Maassluis
zaterdag, maart 2, 2024

Man loopt politiebureau binnen en zegt dat hij zijn ex-vrouw gaat vermoorden

- Advertentie-

De rechtbank in Rotterdam heeft onlangs een man veroordeeld tot 365 dagen cel, waarvan 165 dagen voorwaardelijk, voor bedreiging met de dood richting zijn ex-vrouw. Daarnaast krijgt de man een gebieds- en contactverbod voor het slachtoffer voor de komende 5 jaar. Ook moet de man zich onder ambulante behandeling stellen. Dat blijkt uit stukken van de rechtbank.

Politiebureau
Op 16 december 2020 verscheen aan de balie van het politiebureau van basisteam Waterweg in Vlaardingen een man. Hij vertelde soms de neiging te hebben om zijn ex-vrouw om te brengen. Ze hebben samen een kind.

Ongeveer 36 jaar geleden had de man de ex-partner van zijn ex-vrouw omgebracht. Hiervoor was de verdachte al veroordeeld en had hij een gevangenisstraf uitgezeten en een TBS maatregel gehad. De man heeft zijn straf uitgezeten en is weer op vrije voeten. De verdachte gaf aan dat hij sterke gevoelens in zijn hoofd had, om nu de moeder van zijn kind om te gaan brengen. Zijn kind had (nu hij weer vrij is) zijn moeder niet meer nodig, stelde de man. 

De man verklaarde aan de agenten dat hij nu geen wapen in huis had maar ook niet weet of hij het zelf doet of het door een ‘hitman’ laat doen. Als hij langs het kerkhof liep, kwam er in zijn hoofd op dat het tijd wordt dat zij daar ook kwam te liggen. Daarnaast zei de man tegen de politiemensen: ‘ik ga mijn ex doodschieten’.

Ik ga mijn ex doodschieten

Huisarts
Op 18 december 2020 is door een politieambtenaar een privébericht ontvangen van de huisarts van de verdachte omdat deze zich ernstig zorgen maakte. De verdachte had tegen zijn huisarts gezegd dat hij de drang had om zijn ex-vrouw te vermoorden.

Gebiedsverbod
Op 22 december 2020 gingen politieambtenaren langs bij de verdachte om aan hem (onder andere) een gebiedsverbod uit te reiken voor een maand in het gebied van zijn ex-vrouw . De verdachte vertelde de dienders dat dit te maken heeft met zijn ex-vrouw, zij woont daar en de verdachte gaf ook dan aan dat hij moordneigingen heeft naar haar toe. Daarna vertelde hij het verhaal dat hij lang geleden een partner van zijn ex-vrouw had vermoord en dat diezelfde gevoelens nog steeds actief zijn. Verdachte gaf aan zich absoluut niet aan het locatie-verbod te gaan houden en dat de wet en niemand hem tegen zou houden.

Psycholoog
”Als gevolg van het feit dat verdachte zich toenemend beknot en eenzaam voelde door de Coronamaatregelen en dat narcistische persoonlijkheidstrekken hier een stuwende werking op hebben gehad, is sprake van een aanpassingsstoornis met een gemengde stoornis van emoties en gedrag bij verdachte, ook ten tijde van het gepleegde feit speelde dat een rol. Op dat moment was verdachte onvoldoende in staat om op een gezonde wijze zijn gedrag bij te sturen en daarom wordt geadviseerd het ten laste gelegde in verminderde mate aan hem toe te rekenen.” Zo stelde de psycholoog in een opgemaakt rapport over de verdachte.

Veroordeling
De man is veroordeeld tot 365 dagen cel, waarvan 165 dagen voorwaardelijk. Daarnaast krijgt de man een gebieds- en contactverbod voor de komende 5 jaar. De man mag niet in een straal van 10 kilometer rondom de woning van het slachtoffer komen. Ook moet de man zich onder ambulante behandeling stellen.

Het gebiedsverbod betreft de dorpen/steden Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Honselersdijk, Poeldijk, Monster, Oostvoorne, Brielle, Tinte, Vierpolders, Rozenburg, Heenweg, inclusief de wegen, spoorwegen en stations, metrolijnen en metrostations, wateren en stranden binnen dat gebied.

Met het contactverbod mag de verdachte op geen enkele wijze contact hebben met zijn ex-vrouw. Ook mag de verdachte ook iemand anders geen contact met zijn ex-vrouw laten opnemen om bijvoorbeeld iets door te geven. De Reclassering zal extra toezicht houden op de man.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-