15.4 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Man in bestelauto rijdt met opzet in op voetganger en knalt tegen gevel Heldringstraat in Maassluis

- Advertentie-

Bij een poging tot doodslag aan de Heldringstraat in Maassluis is vrijdag 7 april met een voertuig ingereden op een voetganger. Vervolgens botste het voertuig tegen de gevel van fietsenwinkel Van Kortenhof in Maassluis. De bestuurder van het voertuig ging er vandoor, maar is later aangehouden voor poging tot doodslag.

Rond 16:55 uur vond het incident plaats. Naar aanleiding van een ruzie reed een bestelauto in op een man die daar over de stoep liep. De man werd geraakt en raakte gewond. Het busje knalde vervolgens tegen de gevel van fietsenwinkel Van Kortenhof in Maassluis. De gevel heeft flinke schade opgelopen.

De bestuurder van de bestelauto ging er vandoor. Medewerkers van de fietsenwinkel belden direct 112. Meerdere politiewagens, de brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is direct een onderzoek gestart. Er werd een Plaats Delict (PD) gemaakt, hierdoor werd de Heldringstraat vanaf de Noorddijk tot de Elektraweg afgesloten voor verkeer. De Forensische Opsporing Verkeer (FOV) is ter plaatse gekomen voor sporenonderzoek.

Rond 18:00 uur kwam de verdachte de Plaats Delict opgelopen, hij vertelde dat hij de bestuurder was van het voertuig. Agenten hebben hem hierop aangehouden voor poging tot doodslag. Bij de aanhouding zei de verdachte dat hij ‘gisteren in zijn nek was gestoken’ door degene op wie hij net had ingereden.

”We doen verder onderzoek naar de aanleiding van het incident”, vertelt de woordvoerder van de politie aan 112Maasmedia. De aangehouden verdachte zal verhoord worden door de recherche. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte, die ook betrokken is geweest bij het incident.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-