7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Man ernstig gewond bij schietpartij in Vlaardingen-Westwijk, politie schiet gericht op verdachte

- Advertentie-

In een woning aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen-Westwijk is in de nacht van zaterdag op zondag een man neergeschoten. Agenten hebben bij de aanhouding van een verdachte gericht geschoten. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

Kort voor 02.00 uur kwam er op de politiemeldkamer een melding binnen dat er een man was neergeschoten in een woning. Toegesnelde agenten kregen al snel een verdachte in zicht. Hierop hebben agenten een zogeheten BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten) gestart. Bij deze procedure trekken agenten hun vuurwapen en praten zij op de verdachte in. Volgens de politie volgde de verdachte de aanwijzingen van de agenten niet op. Hierop heeft de politie eerst een waarschuwingsschot gelost en vervolgens gericht geschoten. De verdachte raakte niet gewond, maar kon daardoor wel aangehouden worden.

Het slachtoffer lag ernstig gewond in de woning. Meerdere ambulances en het Mobiel Medisch Team zijn voor hem ter plaatse gekomen. Hij is na behandeling zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn huidige toestand is nog onbekend. De politie onderzoekt momenteel wat er aan de schietpartij vooraf is gegaan. De recherche en forensische opsporing zijn ter plaatse gekomen voor onderzoek.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-