13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Man doodgeschoten op parkeerplaats in Vlaardingen-Westwijk: 17-jarige jongen aangehouden

- Advertentie-

Op een parkeerplaats aan de Johannes van Bijnenstraat in Vlaardingen is een man doodgeschoten op straat. Bij de schietpartij zouden meerdere schoten gelost zijn. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

Rond 17:45 uur kwamen er op de 112-meldkamer meerdere meldingen binnen over een schietpartij op de Johannes van Bijnenstraat. Veel politiewagens, ambulances en de traumahelikopter kwamen met spoed ter plaatse. Op de parkeerplaats is enige tijd een man gereanimeerd.

De reanimatie mocht niet meer baten en de man is ter plekke overleden. De politie heeft kort erna een instap gedaan in een woning. Ook is er een Plaats Delict (PD) gemaakt en cirkelt er een politiehelikopter boven Vlaardingen.

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Vlaardingen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. De recherche onderzoekt zijn rol bij het incident.

Uit opgedoken videobeelden blijkt dat er meerdere keren wordt geschoten en dat kinderen daar getuige van zijn. De schutter stapt vervolgens in een auto als bijrijder en vervolgens rijdt de auto weg en blijft het slachtoffer op straat achter.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-