17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Man die met mes over straat liep in wijk Het Balkon in Maassluis ‘zat in psychose’

- Advertentie-

De man die woensdagavond 8 maart met een mes over straat liep en voor auto’s sprong in wijk Het Balkon in Maassluis, zat in een psychose. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Dat meldt een betrokkene aan 112Maasmedia. ”Hij heeft maandag zelf hulp gezocht, maar hij heeft geen hulp gekregen omdat het te druk was”, vertelt een familielid van de man aan 112Maasmedia.

Volgens een familielid zocht de man maandag 6 maart contact met de huisarts, de man moest naar een psychiater. Echter was daar vanwege drukte pas volgende week plek, hierop werd de man naar huis gestuurd met het advies ‘dat hij zijn pillen moest slikken’.

Na het incident van woensdagavond is de familie gefrustreerd dat de man niet geholpen kon worden toen hij aangaf dat het niet goed met hem ging. ”Als hij deze dag nog hulp had gekregen, was dit gisteravond nooit gebeurd”, vertelt een familielid aan 112Maasmedia.

De man werd donderdagmiddag door de politie thuis aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Officier van Justitie zal later beslissen wat er met de zaak zal gebeuren. Daarnaast zal er door de politie gekeken worden wat voor hulpverlening er in gang kan worden gesteld.

Donderdag is er door familie naar diverse overheidsinstanties gebeld, maar werden daar ‘van het kastje naar de muur gestuurd’. Uiteindelijk kreeg een familielid het advies de wijkagent te bellen. ”Deze heeft goed geholpen”, vertelt een familielid.

 

 

 

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-