15.2 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

Man betrapt dieven op heterdaad in Maassluis en raakt gewond: 5 aanhoudingen

- Advertentie-

De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht naar aanleiding van een incident op de Jacob van Heemskercklaan in Maassluis, het incident vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag tussen 00.30 uur en 01.00 uur.

Op camerabeelden is te zien hoe een voertuig met meerdere personen erin rondjes rijdt in straten in wijk Het Balkon in Maassluis. Nabij de Jacob van Heemskercklaan in Maassluis stappen de verdachten uit. Zo’n drie verdachten klommen vervolgens over een schutting een tuin in. Een oplettende buurman betrapte de verdachten op heterdaad.

De verdachten schrokken van de buurman en namen de benen. Echter was deze buurman een stuk sneller. De politie laat aan 112Maasmedia weten dat er vervolgens een vechtpartij ontstond tussen de buurman en de verdachten. ‘De man die de verdachten heeft betrapt, is gewond geraakt. Hij is behandeld aan zijn verwondingen’, vertelt de politie aan 112Maasmedia.

De verdachten gingen er vervolgens vandoor in een witte klaarstaande auto. De vrouw van de gewonde man, kon nog snel een foto maken van de auto. Op deze foto was het kenteken te zien van het voertuig. Mede dankzij deze foto kon de politie de verdachten achterhalen. Goed onderzoek van de politie heeft inmiddels geleid tot 5 aanhoudingen, dat laat de politie weten aan 112Maasmedia.

De aangehouden personen zijn: 43-jarige man uit Almere, een 18-jarige man uit Hellevoetsluis, twee 17-jarige jongens en man van 37 jaar met een onbekende woonplaats. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek.

De politie laat weten aan 112Maasmedia dat het ging om een poging diefstal. Hoe de verdachten dat precies van plan waren, wordt onderzocht door de recherche. Hiervoor spreekt de recherche onder andere met getuigen en verhoren rechercheurs de aangehouden verdachten.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-