18.4 C
Maassluis
woensdag, juli 24, 2024

Man beschiet woning van zijn ex-vriendin in Vlaardingen terwijl dochtertje (3) daar ligt te slapen: 2 jaar cel

- Advertentie-

Een 25-jarige man uit Rotterdam moet twee jaar de cel in voor het beschieten van de woning van zijn ex-vriendin op woensdagavond 21 september 2022 rond 23.55 uur aan de Piet Heinplaats in Vlaardingen. In de woning lag op dat moment het 3-jarige dochtertje van de vrouw te slapen, in de kamer naast de deur waar de verdachte op heeft geschoten. Daarnaast heeft de politie drie vuurwapens bij de man aangetroffen en heeft de man na de schietpartij een bedreiging geuit naar zijn ex-vriendin.

Schietpartij
De ex-vriendin van de verdachte had de relatie gestopt en had een nieuwe partner. De verdachte kon dit volgens de rechtbank niet verkroppen en schoot hierom op de voordeur van zijn ex-vriendin. ”Het dochtertje lag te slapen in de kamer naast de voordeur en de ex-vriendin van de verdachte en haar nieuwe partner waren ook aanwezig in de woning”, zo is te lezen is het vonnis van de rechtbank.

”Het gevaar dat de aangeefster, haar partner of haar dochter (levensgevaarlijk) gewond hadden kunnen raken, is voor de rechtbank een gegeven. Dat de verdachte dit gevaar noch op het moment van schieten, noch op enig moment daarna heeft onderkend, vindt de rechtbank zorgelijk en neemt de rechtbank de verdachte kwalijk”, aldus de rechtbank in het vonnis.

De ex-vriendin van de verdachte heeft bij de rechtszaak een slachtofferverklaring afgelegd, hieruit bleek dat de schietpartij grote gevolgen voor haar heeft gehad en nog heeft. De vrouw heeft veel last van angst- en stressklachten, zij is haar werk verloren en zij is noodgedwongen verhuisd. ”De verdachte heeft niet getoond zich van deze gevolgen bewust te zijn, laat staan spijt te hebben van zijn handelen”, stelt de rechtbank.

Veroordeling
De rechtbank legt de verdachte een celstraf van twee jaar op voor het beschieten van de woning, bedreiging en bezit van vuurwapens. De Rotterdammer heeft ook voor vijf jaar een contactverbod met zijn ex-vriendin gekregen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-