5.2 C
Maassluis
dinsdag, april 23, 2024

Man (34) in Maassluis moest onder druk kamer afstaan aan criminelen voor versnijding en productie van heroïne

- Advertentie-

Een 34-jarige man uit Maassluis werd mogelijk onder druk gezet door criminelen waarbij hij een kamer van zijn woning moest afstaan voor de versnijding en mogelijk productie van heroïne. Dat bevestigt de politie vrijdag aan 112Maasmedia.

De politie ontving eerder een tip over strafbare activiteiten in een woning aan de Peter van Anrooylaan in Maassluis. ‘Naar aanleiding van die tip is er onderzoek gedaan’, vertelt de politie aan 112Maasmedia. Op 19 april dit jaar is het flexteam van de politie naar de desbetreffende woning gegaan voor een doorzoeking, hierbij hadden de agenten een machtiging tot binnentreden.

In de woning werden apparaten aangetroffen die gebruikt worden bij de productie van heroïne. Daarnaast werden er versnijdingsmiddelen aangetroffen, die gebruikt worden zodat gebruikers geen pure heroïne hebben. Echter werden er naast de apparaten en versnijdingsmiddelen geen drugs aangetroffen. Met de aangetroffen apparaten en middelen kan een grote hoeveelheid drugs geproduceerd worden.

De 34-jarige bewoner van de woning werd daarop aangehouden door de politie. De man is verhoord door de recherche en mag het onderzoek momenteel in vrijheid afwachten. De politie laat weten onderzoek te doen naar de personen die de bewoner mogelijk onder druk hebben gezet.

De burgemeester van Maassluis heeft op donderdag 22 juni de woning bestuursrechtelijk laten sluiten voor een periode van drie maanden. Dat betekent dat niemand meer in de woning mag komen, ook de bewoner zelf niet. ‘Om de criminele activiteiten te beëindigen heeft de burgemeester besloten de woning te sluiten’, aldus de gemeente Maassluis in een persbericht.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-