17.2 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Man (22) aangehouden dankzij alerte getuige bij mogelijke inbraak Van Lennepstraat in Maassluis

- Advertentie-

Zaterdag rond 01.42 uur kropen er twee mannen onder het hek door bij de leegstaande woningen aan de Van Lennepstraat in Maassluis. Beide mannen waren geheel donker gekleed en spraken geen Nederlands.

Op de Van Lennepstraat en de Vondellaan staan woningen leeg, dit is een bouwterrein en valt officieel gezien dus onder een bedrijventerrein waar je niet mag komen. De twee mannen keken of de balkondeuren van woningen open waren.

Zie je iemand onder een hek door kruipen en/of bij woningen voelt of deuren open zijn? Dan is er reden genoeg om 112 te bellen! Zo dacht ook een alerte getuige die het zag gebeuren. De getuige belde direct 112 en gaf het signalement door aan de centralist. Binnen enkele minuten stonden er twee politiewagens in de Van Lennepstraat in Maassluis.

Agenten konden daar al snel een 22-jarige man uit Maassluis aanhouden. Hij werd aangehouden op verdenking van poging inbraak, zo laat de politie weten aan 112Maasmedia. De tweede man is niet meer aangetroffen door de agenten. De man is overgebracht naar het cellencomplex waar hij is gefouilleerd. De aangehouden man had niets bij zich wat wees op een poging inbraak. Ook is er geen braakschade aangetroffen.

De man is wegens gebrek aan bewijs geen verdachte meer van poging inbraak en is weer vrijgelaten. Wel heeft hij een proces-verbaal (bekeuring) meegekregen voor het onbevoegd bevinden op een bedrijventerrein. Dit is een bekeuring van 109,- euro inclusief administratiekosten.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-