Maassluis

Maassluizer aangehouden na gooien van stenen richting de politie na demonstratie in Den Haag

De politie was zaterdagmiddag 15 mei aanwezig om meerdere demonstraties in Den Haag te begeleiden. Bij een Pro-Palestina demonstratie op het Malieveld werd een man aangehouden die een agent aanviel. De agent raakte daarbij gewond. Na afloop van de demonstratie gooiden enkele personen stenen op de Koekamp naar de politie. Hierbij zijn vijf aanhoudingen verricht.

Een 26-jarige man uit Woudenberg startte een discussie met de demonstranten op het Malieveld. Om wanordelijkheden te voorkomen, spraken agenten de man hierop aan. De man sloeg hierbij een agent in het gezicht en taserde de agent op het veiligheidsvest. De agent raakte door de klap gewond en doet aangifte. De agenten die de man aanhielden waren genoodzaakt pepperspray te gebruiken.

Rond 17:00 uur toen de Pro-Palestina demonstratie al afgelopen was, probeerde een groep demonstranten richting het centrum te lopen. Agenten hielden de groep eerst tegen bij de Bosbrug en vervolgens bij de Koekamp. Hierbij gooide een aantal personen bij de Koekamp vanuit die groep stenen naar de politie. Agenten hielden kort daarna vijf mannen, tussen de 16 en 28 jaar uit Den Haag, Maassluis en Waddinxveen, aan voor openlijke geweldpleging.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *