17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Maassluizer (30) vrijgesproken voor betrokkenheid bij ripdeal in Landgraaf

- Advertentie-

De rechtbank in Maastricht heeft een 30-jarige inwoner van Maassluis vrijgesproken van betrokkenheid bij een zogeheten ripdeal. Er kon niet bewezen worden dat de man destijds aanwezig was bij het incident.

Op 26 oktober rond 03.00 uur werd de Maassluizer aangetroffen op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam, waar hij op dat moment samen met een andere verdachte in een busje richting Rotterdam reed. Het busje rook sterk naar hennep en was eerder die nacht gezien bij een overval in Landgraaf, Limburg, door een getuige. Hierop werden de twee inzittenden van het busje aangehouden.

Tijdens de overval in Landgraaf werden hennepplanten, geld en telefoons gestolen. Daarnaast is een buurtbewoner die geluidsoverlast kwam melden meerdere keren geslagen door de aanwezigen in de woning. De politie hield de vier personen in de woning in aan, ongeveer anderhalf uur later werden ook de twee mannen in het busje gearresteerd. Een van de mannen die in de woning werd aangehouden, bleek de bewoner te zijn.

De volgende ochtend, na verhoor door een van de agenten, zag hij de twee mannen uit het busje zitten in de arrestantenruimte en herkende hij de tweede verdachte, die vermoedelijk de leiding had gehad tijdens de overval. Later verklaarde hij ook de Maassluizer te herkennen als iemand die bovenaan de trap had gestaan, op basis van een foto.

Tijdens de rechtszaak verklaarde deze getuige echter te twijfelen over hoeveel personen hij in het politiebureau had gezien, en er waren tegenstrijdigheden en onjuistheden in zijn verklaringen. De rechtbank oordeelde dat deze getuigenis daarom onbetrouwbaar was.

Omdat ook op basis van telefoongegevens niet kon worden bewezen dat de Maassluizer in Landgraaf aanwezig was geweest, blijft alleen het feit over dat hij in het busje zat dat bij de overval was gebruikt. De rechtbank concludeerde echter dat niet kon worden vastgesteld dat de verdachte onmiddellijk na de overval met het busje was vertrokken. De rechtbank heeft de Maassluizer hierop vrijgesproken.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-