18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Maassluis neemt extra vluchtelingenboot: aantal asielzoekers gaat verdubbelen

- Advertentie-

Aan de Burgemeester de Jonghkade in Maassluis komt een tweede vluchtelingenboot. Het aantal asielzoekers in de stad zal daarmee verdubbelen naar 140 in totaal. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De gemeenteraad moet er nog wel akkoord voor geven. De boot moet er voor het einde van dit jaar liggen.

Momenteel worden er al zo’n 70 vluchtelingen opgevangen in een boot aan de Govert van Wijnkade. Maassluis moet echter meer vluchtelingen opvangen, onder andere door de enorme drukte in Ter Apel. De huidige vluchtelingenboot mag ook langer blijven, zo heeft het college besloten. “Maassluis heeft positieve ervaring met de opvang door het COA op de Lady Anne, dat is een reden om deze vorm van opvang voort te zetten en uit te breiden”, stelt het college.

De nieuwe boot zal 5 jaar mogen blijven liggen, dat kan uiteindelijk nog verlengd worden. De kosten van de opvang worden betaald door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Ligplaats

De nieuwe boot zal naast het terras van Grand Café ’t Hoofd komen en tegenover de ingang van het Squashcentrum. Bewoners van de Burgemeester de Jonghkade kijken met deze ligplaats tegen de vluchtelingenboot (op zo’n 70 meter afstand van de woningen) aan. Het schip aanleggen in Het Scheur is niet mogelijk vanwege veiligheidsrisico’s.

De inhoudelijke behandeling van het voorstel in de raadscommissie (gemeenteraad) vindt plaats op donderdag 27 juni aanstaande. De gemeente organiseert een informatiebijeenkomst voor omwonenden en bedrijven van de Burgemeester De Jonghkade op donderdag 4 juli aanstaande.

Hier komt de nieuwe boot te liggen.
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-