Maassluis

Maart 2021: 101 misdrijven gepleegd en politie opnieuw sneller ter plaatse bij meldingen in Maassluis

In maart 2021 zijn er in Maassluis 101 misdrijven gepleegd, dat blijkt uit cijfers van de Politie. In werkelijkheid ligt het aantal misdrijven iets hoger. Dit komt omdat mensen niet altijd aangifte of melding doen bij de politie na een misdrijf. ‘Normaal’ worden er in Maassluis zo’n 120 misdrijven per maand gepleegd. In februari 2021 werden er ‘maar’ 86 misdrijven gepleegd. Er is dus een kleine stijging misdrijven vergeleken met februari.

Misdrijven
De volgende misdrijven werden in maart 2021 geregistreerd door de politie in Maassluis: Bezit en/of handel van vuurwapens (1x), poging tot moord/doodslag (1x), drugszaak (1x), woninginbraak (4x), mishandeling (6x), bedreiging (5x), vermogensdelicten (zoals: heling of chantage/afpersing) (12x), diefstal uit/vanaf motorvoertuigen (1x), diefstal van brom-, snor-, fietsen (11x), diefstal van/uit ov. voertuigen (4x),  vernieling (14x), winkeldiefstal (2x), witwassen (1x), cybercrime (5x), ongevallen met letsel of doorrijden na ongeval (VPO) (9x) en horizontale fraude (22x).

Overlast
De politie ontving in maart 2021 41 overlastmeldingen. De meldingen waren: overlast door alcohol of drugs (11x), openbare dronkenschap (1x), overlast zwerver (1x), geluidsoverlast (14x) en overlast door jeugd (14x).

De overlastmeldingen waren vrijwel allemaal verdeeld over Maassluis, er waren (buiten de jeugdoverlast) geen vaste overlastlocaties. In Steendijkpolder (Molenwijk en Drevenbuurt) en het Wilgenrijk kwamen 0 overlastmeldingen binnen in maart.

Aanrijtijden
De politie ontving in maart 2021 39 spoedmeldingen. De politie was bij 33 van deze spoedmeldingen binnen 15 minuten ter plaatse. Bij drie meldingen was de politie tussen 15 en 30 minuten ter plaatse, bij twee meldingen tussen een half uur en drie kwartier en bij één melding één tot twee uur. Bij de meldingen waar de politie laat ter plaatse was, was er geen sprake van grote spoed. Denk hier bijvoorbeeld aan een melding van een ruzie in een woning.

De politie was dus bij 84,6% van de spoedmeldingen op tijd ter plaatse. Dat is een knappe prestatie van de politie. In januari dit jaar was dat namelijk nog maar 77,4% en in februari 84%. Bij spoedmeldingen is er (levens)gevaar voor mens en/of dier of is er sprake van een heterdaad situatie. Bijvoorbeeld een heterdaad inbraak of ongeval met letsel.

 

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *