13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Let op! Weekendafsluiting A20 richting Rotterdam tussen Maassluis en het Kethelplein

- Advertentie-

Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot maandag 12 juni 05.00 uur is de A20 richting Rotterdam voor werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein. De opritten in Maassluis, bij de Marathonweg en de Holysingel zijn vrijdagavond vanaf 21:00 uur afgesloten. Op de rijbaan richting Hoek van Holland is tussen het Kethelplein en knooppunt Vlaardingen de linkerrijstrook dicht. In dit weekend wordt de rijbaan geasfalteerd.

Omleidingen 
Er worden verschillende omleidingsroutes ingesteld:

  • Vanuit Hoek van Holland wordt verkeer omgeleid via de N223 en de A4;
  • Verkeer tussen Maassluis en Vlaardingen wordt via de Maassluissedijk geleid;
  • Verkeer vanuit Vlaardingen voor de A4 en A20 richting Rotterdam kan via de Burgemeester Heusdenslaan en Hargalaan naar oprit 10 Schiedam-Noord rijden.

Om sluipverkeer te voorkomen zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Verkeersregelaars verwijzen automobilisten naar de omleidingsroutes.

Werkzaamheden
In 2022 is de A20 bij Vlaardingen verbreed van 2 naar 3 rijstroken. Door het koude weer in november en december was het voor bouwconsortium BAAK niet mogelijk om alle werkzaamheden uit te voeren. Zo is de laatste laag asfalt op de rijbaan richting Rotterdam niet aangebracht en konden bij verschillende viaducten de voegen niet worden gemaakt.

In het weekend van 9 tot 12 juni wordt tussen het nieuwe knooppunt Vlaardingen en het Kethelplein de bovenste laag asfalt aangebracht. Vrijdagavond en -nacht wordt hiervoor eerst bestaand asfalt weggefreesd op de viaducten over de Marathonweg, Vlaardingervaart, Holysingel en Lepelaarsingel, bij de op- en afritten en aan de westkant van knooppunt Vlaardingen. Zaterdag en zondag wordt overdag asfalt aangebracht.

Zaterdagnacht plaatst BAAK een vangrail ter hoogte van Westwijk. De verschillende werkzaamheden gaan dag en nacht door en zorgen voor geluid in de omgeving. In het laatste weekend van juni worden bij de viaducten voegen ingebouwd. Hiervoor wordt de rijbaan richting Rotterdam afgesloten van vrijdag 23 juni 22.00 uur tot maandag 26 juni 05.00 uur.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-